Терминаторите са в беда

Според слух, сценарият е толкова зле, че едва ли франчайзът ще просъществува още дълго.

Вече имахме сериал по "Терминатор", но нещата с него не се развиха добре.

Вече имахме сериал по „Терминатор“, но нещата с него не се развиха добре.

Също като главните си герои, „Терминатор“ като франчайз е трудно да бъде убит. След два обожавани от феновете филма (от Джеймс Камерън) и два далеч не толкова обожавани, както и един сериал, който изкара два сезона по милост, наближава моментът за петия филм – „Терминатор: Генезис“. Негов режисьор е Алан Тейлър („Тор: Светът на мрака“) и по всеобщи очаквания ще представлява нещо като рестарт на цялата история.

С актьори като завръщащия се Арнолд Шварценегер, Емилия Кларк, Джеймс Кларк и Джей Кортни, доказано успешен режисьор, и име, което със сигурност ще събере феновете в киносалоните, следващият „Терминатор“ изглежда като предрешен успех. И то толкова сигурен, че Парамаунт са поръчали още два филма и сериал, който да ги свърже (за сериала не се знае нищо, освен че ще е силно свързан със сюжета от филмите и ще бъде разработен от Зак Стенц и Ашли Милър („Тор“, „Експериментът“))!

Марк Райли обаче, американски продуцент и дългогодишен фен на Terminator-поредицата, смята, че „новият филм ще забие последния пирон в ковчега на франчайза“. Той е казал в интервю, че знае какво ще се случи във филма и феновете няма да са доволни.

Имам много, много, много добър източник, който никога не ми е давал грешна информация и сега ми даде сценария за Terminator Genesys. Няма да ви спойлвам филма, не съм такъв човек. Но ще кажа следното на всички фенове на „Терминатор“: В беда сме. Този филм… мисля, че ще разяри почитателите. Опитва се да извърти по нов начин поредицата, но… не мисля, че дори и на хартия той изглежда добре. Знам края, знам кой е злодея… и е неочакван, но в лошия смисъл на думата.

Отново, Арнолд се завръща като стар терминатор. И пак пътуване във времето. Елементите на пътуване във времето ще объркат всички. Това чувам. Терминатор, нови терминатори… имахме хибрид на терминатор в четвъртия филм, сега нов вид терминатор… Няма да навлизам в подробности, защото ще е спойлер, но този нов вид терминатор е прекален. Не разбирам, защо го правят?

Доста мрачно предсказание, със сигурност, а и не е неочаквано предвид резкия спад в качеството на продълженията след втория филм, но и не бива да го приемаме като чиста монета. Всъщност, Марк Райли не е никой в Холивуд – едва успяхме да изровим биографията му и тя е доста скромна. Вероятно просто се опитва да печели популярност на гърба на очаквания филм. А дори информацията му да е вярна, той споделя само неговото мнение, което може да се различи от това на масата фенове. Въпреки това, изказвания като това ни намекват, че е добре да сме предпазливи и да не подхождаме с твърде големи очаквания към следващия филм.

Е, самите ние ще разберем дали човекът е прав или напротив, новият „Терминатор“ ще живее още дълго и щастливо, обичан от феновете си, догодина, на 1 юли. Именно тогава ще излезе Terminator Genesys.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
8 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Е, то – още като прочетеш „стар терминатор“ става ясно, че нещо не е наред 🙂 Вярно, че феновете се подиграваха със същите думи на Шварценегер, но едва ли някой е очаквал, че ще окажат пророчески 😀

Миро

Петия ще е пълна боза… колкото и да не харесвам тази метафора, опасявам се е най точна ! от това което четох из нета за новия филм всичко е пренаписано и изменено, все едно забравете всичко от предните филми / два от които класика/ и се почва на ново, само основното в историята е запазено- имената на герои, гадните и т.н Дано съм лош пророк, но аз това мисля, че ще стане 🙁

Петър Атанасов

На мен четворката ми се видя пълна с измишльотини. Представям си какво ще си помисля за петия филм. Но ще го гледам – хем е Терминатор, хем с Емилия Кларк, хем с Мат Смит 🙂

Драго

Четворката си беше супер – такава наслада за феновете с толкова препратки (дори Guns and Roses). Беше си време да сменят малко time-travel концепцията, че три филма си стигат да се рециклира една и съща идея.

Мира

И аз незнам какво толкова плюят. 4ката ми хареса най-много от всички филми.

Nedev88

И на мен 4-ката ми хареса много, а очаквах да е провал като 3-ката.

Валентин Стайков

Честно казано на мен последния терминатор с Крисчън Бейл страшно много си ми хареса. Толкова желание имах да развият историята в бъдещето в постапокалиптичния свят…

Петя Ивайлова