19 коментара
witches-of-ee

Няма повече вещици в Ийст Енд

Witches of East End беше спрян миналата седмица. Няма да видим продължение на клифхенгъра от втори сезон.

kinopoisk.ruПоднасяме най-искрените си съболезнования на феновете на „Вещиците от Ийст Енд“, защото се оказва, че неговият втори сезон е и последен. Lifetime, телевизията, която продуцира сериала, е решила да не го подновява за трета година, тъй като рейтингите му са отчайващи.

В Witches of East End ставаше дума за безсмъртно семейство от вещици – двете дъщери, Фрея и Ингрид, са прокълнати винаги да умират млади, а майка им, Джоана, е прокълната да ги ражда отново и отново веднага след смъртта им, след което пак да гледа как умират. Лелята пък, Уенди (Медхен Амик, която игра Шели в „Туин Пийкс“), е прокълната с безсмъртие и от време на време се превръща в черна котка. Дъщерите вече са живели твърде дълго в този живот и враговете на семейството се увеличават с всеки изминал ден.

Сериалът определено не е от най-гениалните или ефектните, но има своя чар, дори да е таргетиран предимно към женската аудитория. Първият сезон е гледан от средно над 3 милиона зрители на епизод, но те постепенно се отказват и за финала на втори сезон остават само малко над 1 милион души. Това кара телевизията да спре сериала, въпреки че втори сезон завършва с клифхенгър.

Ако все пак има фенове на сериала, на които той истински ще липсва, за тях остава утехата, че скоро ще могат да си намерят книгите зад сериала и на български. Поредицата „Семейство Боушам“, чиято първа книга е „Вещиците от Ийст Енд“ ще бъде издадена от издателство „Еклиптик“ в близкото бъдеще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата