Knigata na jivota ttt

Вещиците и живота

Излезе „Книгата на живота“, финал на трилогията „Аз, вещицата“ от Дебора Харкнес, изд. „Бард“.

Knigata na jivota cccЪрбан фентъзи трилогията „Аз, вещицата“ вече е официално завършена. На пазара е последната й част, „Книгата на живота“.

След вълнуващо пътешествие във времето в „Нощна сянка“, втората книга от вълшебната поредица на Дебора Харкнес, вещицата историк Даяна Бишъп и вампирът учен Матю Клермон се връщат в настоящето, за да се изправят пред нови кризи и стари врагове. В Сет-Тур, родовия дом на Матю, те се събират с героите от „Аз, вещицата“ – с едно важно изключение. Но истинската заплаха за бъдещето им тепърва ще се разкрие и когато това става, намирането на Ашмол 782 и липсващите му листа става още по-наложително.

В последния том на трилогията Харкнес задълбочава темите за властта и страстта, за семейството и привързаността, за миналите деяния и сегашните им последици. В родови къщи и университетски библиотеки, с помощта на древно познание и модерна наука, от хълмовете на Оверн до дворците на Венеция и отвъд, двойката най-сетне научава онова, което вещиците са открили преди много векове.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата