1 коментар
da vinci

„Демоните на Да Винчи“ ще свърши с трети сезон.

Не е ясно защо последните серии закъсняха с половин година, но поне ще имаме добър завършек с 10 епизода през есента.

Ако тази пролет сте се зачудили дали не ви липсват нови серии на Da Vinci’s Demons, грешката не е във вас – трети сезон, който беше обявен още преди края на втори, наистина закъснява с половин година. Сега Starz официално са обявили, че той ще започне излъчване от 24 октомври и ще бъде последен за сериала.

„Въпреки че не ми е много приятно да завършвам пътешествието на Леонардо, радвам се, че ще сложим край докато сме още в зенита си. Леонардо е бил известен със своето огледално писане и сме отразили това в сериала – има симетрия между първия и последния епизод, която, смятам, маестрото би оценил“, казва Дейвид Гойер, създател и главен сценарист на „Демоните на Да Винчи“. „Искам да благодаря на всеотдайните фенове по целия свят за това, че гледаха и следяха с такава страст. Благодаря и на телевизията, че ни подкрепи в това лудо начинание. Също и на Том Райли за изпълненията му на постоянно високо ниво. Не е лесно да се превъплътиш в гений, но Том го направи с грация и хумор. Надявам се, че всички ще се насладят на тези последни епизоди толкова, колкото ние се наслаждавахме на правенето им“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Спирането на сериала идва в интересен момент за телевизията. Starz си заработва големи рейтинги с драмата на Фифти сент – Power, а резултатите са добри и за Outlander. Предстоящите нови сериали Ash vs. Evil и Dead Blunt Talk също очакват високи рейтинги. Това обаче не е причина за спирането на „Демоните на Да Винчи“, тъй като и той имаше солиден зрителски интерес. Всъщност, защо точно е взето това решение, както и какво е наложило закъснението, продължава да е неясно. Феновете спекулират, че качеството вероятно е спаднало, което е намалило ентусиазма на продуцентите, но ако се съди по трейлъра, не би трябвало това да е истина. Хубавото е, че въпреки внезапно обявената липса на четвърти сезон, краят на трети има добър завършек и така сериалът ще има подобаващ финал.

Остава да видим дали феновете ще са доволни от него. Ако се спазва графика за по 1 епизод седмично от 24 октомври нататък, то последният би трябвало да се падне на 26 декември. Има вероятност обаче да се стигне до пауза, за да може финалът да бъде излъчен в по-гледаемо време, вместо по Коледа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата