7 коментара
933295-new krypton by alecyl

Криптон е името на най-новия проект за Супермен

От Syfy обявиха, че започват работа по сериал-предистория на Супермен, който ще се развива на Криптон.

Преди време се носеха слухове в Интернет пространството, че подобен проект се планира, но сега вече имаме подтвърждение, че се разработва нова предистория на Супермен за малкия екран.

От американската телевизия за фантастика SyFy са поръчали пилотен епизод на сериал, който се определя като предистория на семейство Ел (за тези, които не знаят, истинското име на Супермен не е Кларк Кент, а е Кал-Ел) на родната им планета Криптон. Именно така ще се казва и сериалът.

krypton_art
Потенциална кавър картинка на сериала.

Ето и резюмето на сюжета:

Събитията в „Криптон“ се развиват много години преди легендата за Супермен да се появи, във времена, в които семейство Ел е силно критикувано и засрамено. Епизодите ще разказват за дядото на Супермен, неговата драма и борбата за Криптон, на която той успява да въведе ред в един изпълнен с хаос и насилие свят, за да даде началото на суперхората.

За продуцент е избран един от най-успешните кадри на телевизията – Дейвид Гойер (Man of Steel, Constantine), а за сценарист – Иън Голдбърг (Once Upon A Time, FlashForward). Намесата на Гойер е логична предвид участието му в „Мъж от стомана“, но пък може да се окаже още един пирон в оформящия се ковчег на „Константин“ (на който вече му бяха орязани епизоди и чието подновяване виси на косъм). Имайки предвид силната любов на американците към комиксите и замесените в този проект имена, можем да очакваме на Krypton да му бъде поръчан пълен сезон, стига пилотът да има поне малко потенциал. Така сериалът ще се присъедини към растящия каталог на DC Comics, който вече включва Arrow, Flash, Gotham и евентуално Supergirl и Young Justice, които още се подготвят.

Впрочем, нека не забравяме и всички други тв-проекти, които се очакват по Syfy – Ascension, 12 Monkeys, Olympus, Childhood’s End, The Expanse, Killjoys и т.н. Можем смело да заявим, че 2015 г. ще бъде силно фантастична.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата