5 коментара
tv

Da Vinci’s Demons, Sleepy Hollow, Agents of SHIELD – подновени за нови сезони

Междувременно Revolution, Almost Human, Star-Crossed, The Tomorrow People, The Neighbors, Intelligence и Dracula са спрени.

Da-Vincis-Demons-s1-Poster-003Месец май е от най-интересните за феновете на сериали – именно през него валят най-много новини за спрени и продължени сериали. За съжаление, фантастиката се представя сравнително слабо тази година, тъй като много телевизионни проекти няма да продължат.

Да започнем обаче първо с похвалите, а те са за „Демоните на Да Винчи“ и „Слийпи Холоу“. Da Vinci’s Demons запази добър зрителски интерес и критически отзиви и си заслужи трети сезон от още 10 епизода, които да излязат догодина. Там има и немалка промяна в екипа – изпълнителният продуцент и главен сценарист Дейвид Гойър ще отстъпи мястото си на Джон Шибан („Досиетата Х“, „В обувките на Сатаната“). Гойър ще остане да помага, но Шибан вече ще ръководи нещата.

Sleepy Hollow се оказа доста добър хит за Fox и ще бъде възнаграден с „поне 15“ епизода за втори сезон. Увеличаването на поръчката с 2 епизода отгоре означава, че телевизията има голямо доверие в сериала. 15 все още е далеч от 22, колкото е нормалната поръчка за сериалите по ефирните телевизии в САЩ, но пък е повече от 13, което става предпочитаният формат за все повече сериали.

Последният „отличник“ са „Агентите на ЩИТ“. Въпреки проблематичните рейтинги и критиките, ABC реши да даде още един шанс на доста скъпата си инвестиция. Сценаристите наистина се постараха да повишат качеството на работата си в последните няколко епизода, но ще трябва да се борят със зъби и нокти ако искат да продължат да правят този сериал и след този паднал от небето подарък.

Междувременно, други сериали не се оказаха такива щастливци. Най-изненадващата паднала жертва е Dracula. Въпреки че вампирската драма на Джонатан Рийс Майер събираше приличен брой зрители и не беше скъпа за продуциране, NBC е решила да се лиши от повече епизоди. Предвид бъдещите проекти на телевизията, които носят повече потенциал обаче, както и странното смесване на вампирски сюжет с търсене на алтернативни източници на електричество, това спиране не е чак толкова шокиращо.

revolutionposterНе толкова изненадващо е спирането на „Революция“ от същата телевизия. След като започна с грандиозен успех миналата година, сериалът изгуби сериозна част от зрителите си, като най-големия спад беше между първи и втори сезон – много хора просто не продължиха да гледат след края на дебютната година. Така поредният проект на Джей Джей Ейбрамс отива в забвение.

За „Почти човек“ и „Разузнаване“ знаем доста отдавна, но така и не сме сигурни дали трябва да ги оплачем. За тийн-сериалите Star-Crossed и The Tomorrow People обаче знаем, че няма да проливаме сълзи. Първият си беше тотална дупка още на ниво концепция и е мистерия как изобщо някой е решил да го направи на сериал. Вторият пък имаше потенциал да се хареса на почитателите на супергероите, но не се възползва. Комедията „Съседите“ пък, която едва ли е забавна на някого, съвсем няма да ни липсва.

Така се оказва, че този сезон доста фантастики са паднали в жертва на телевизионните брадви, но ако трябва да сме честни, няма някакви фрапиращи случаи на уникално добри сериали, спрени преждевременно, каквито е имало през други години. Стискаме палци на сценаристите да започнат да проявяват повече креативност и през май 2014 равносметката да е по-добра.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата