idr

Извънземните се завръщат в „Денят на независимостта 2“

Първи трейлър за продължението на емблематичната фантастика на Роланд Емерих.

2016 се очертава като година, пълна с кино хитове. Един от тях очакваме да бъде продължението на „Денят на независимостта“ – Independence Day: Resurgence. Както заглавието подсказва, а и вие сами вероятно се досещате, в него извънземните ще се завърнат и ще направят втори опит за инвазия на планетата Земя с основна цел изтребване на човечеството.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Визуално, „Денят на независимостта 2“ изглежда страхотен, а и по всичко личи, че сценаристът е успял да пресъздаде атмосферата от първия филм. Запазената марка на Роланд Емерих, огромни летящи чинии и супер ефекти, отново е налице, дори надградена. Джеф Голдблум и Бил Пулман пък се завръщат в ролите си, за да помагат в борбата с новата инвазия, която ще стовари на главите ни повече разрушение и повече извънземна сила, с която единствено смелостта и находчивостта на хората ще могат да се справят.

Един от тези, които няма да се завърнат, е Уил Смит, звездата от първия филм (явно подобна на неговата роля ще бъде изиграна от Лиъм Хемсуърт („Игрите на глада“)). Той реши, че продуцентите не му предлагат достатъчно пари, а и иска да се концентрира върху нови проекти, поради което отказа да участва отново. Сценаристите са решили да приемат героя му за мъртъв и са описали смъртта му в уебсайт, посветен на алтернативната история на Земята след събитията от първия филм. Оказва се, че „многократно отличавания герой от войната на 1996-та, полковник Хилър, е убит заради неизвестна повреда по време на тестове с първия хибриден боен самолет, съчетаващ човешка и извънземна технология“.

Independence-Day-Resurgence-2-645x370

Други исторически развития от този сайт вероятно също ще имат значение за филма. Според алтернативната история, извънземната атака е убедила човечеството да се обедини и да не се дърли повече за глупости. Така се създава ESD – Earth Space Defence, или Земна космическа защита, под ръководството на Дейвид Левинсън (Джеф Голдблум). Агенцията се възползва от останките от извънземна технология и работи за техническия напредък на Земята, който да ни направи по-способни да се защитим във втори рунд. Благодарение на ЗКЗ през 2009 г. човечеството открива и своя база на Луната (която изглежда ще е първата паднала в боя – честито на колонизаторите!).

Independence Day: Resurgence излиза по кината на 24 юни, тъкмо навреме, за да надъха американците за техния Ден на независимостта, 4 юли.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата