leon-kennedy-resident-evil-4-20874-1366x768

Готвят нова анимация по Resident Evil – Vendetta

Леон Кенеди се завръща в трети филм от поредицата на Capcom.

Рекламата на въпросния мотор - зомботрепачите карат Ducati!
Рекламата на въпросния мотор – зомботрепачите карат Ducati!

Колкото и да е трудно за игрите да се прехвърлят успешно в киното (дори за „Warcraft: Началото“ очакванията не са големи), една поредица успя не просто да направи скока, но и да се превърне в хит – „Заразно зло“ с Мила Йовович. Успоредно с нея върви и анимационна поредица и нейната история се смята за част от канона на игрите, чийто производител, Capcom, прави и компютърно анимираните филми. Вече излязоха два такива – Resident Evil: Degeneration и Resident Evil: Damnation. През 2017 ще излезе и трета част – Resident Evil: Vendetta.

Главният герой в нея отново ще бъде Леон Кенеди (твърде пренебрегнат от игралните филми персонаж), който пак ще се изправи срещу неизвестна биотерористична заплаха. Този път обаче е събран доста сериозен екип зад кадър – проектът се изготвя от хора, работили по японски феномени като The Grudge, Psycho Pass и Ghost in the Shell. Единствената друга информация, която имаме за филма, е, че Леон ще кара мотор Ducati XDiavel в кулминационната сцена. Това е оповестено сега, около година преди премиерата на филма, за да не пропусне някой продуктовото позициониране, когато му дойде времето.

Като цяло феновете на игрите одобряват филмите, макар че много от тях се питат защо се подготвя този проект, вместо дългоочакваната Resident Evil 7. Последните опити за разклонение на гейм-поредицата от Capcom не бяха посрещнати добре, тъй като тотално забравят хоръра в полза на екшъна. За утеха може да им послужи римейка на Resident Evil 2, който също се очаква през 2017. Впрочем, това е юбилейната 20-та година от излизането на първата игра. Възможно е Resident Evil: Vendetta да послужи като предистория на Resident Evil 7 (който все някога ще излезе), също както Degeneration представи злата корпорация за Resident Evil 5.

При всички положения, интересът към франчайза още е налице, така че феновете могат да са спокойни – дори и да не излиза точно това, което искат, развитие все пак има и рано или късно всички желания ще бъдат задоволени.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата