freeform

Два нови сериала от Freeform

Адаптация на комикс от Марвел и римейк на „Особняци“ ни чакат в близко бъдеще.

Помните ли Misfits? Не много хора са гледали този страхотен британски сериал, но той определено си заслужава. В него над Лондон се разразява буря, която дава суперсили на различни хора – те съответстват на характерите и желанията им, но в повечето случаи се оказват проклятие. Главни герои са петима престъпници, които са осъдени на обществено полезен труд. „Особняци“ е доста нестандартен и забавен (понякога по леко просташки начин) сериал, но и много откровен откъм житейски истини.

Е, въпреки че така и не стана хит, той все пак привлече внимание, и то явно достатъчно, за да бъде набелязан за римейк в САЩ. Практиката да се правят нови интерпретации зад Океана на британски сериали не е нова, Misfits е просто поредното име в списъка. Дом на римейка ще бъде телевизия Freeform (бившата ABC Family, която прави Shadowhunters и Stitchers), от която не можем да очакваме същите брутализми и болезнени откровения, но пък гарантираме, че главните актьори ще са по-красиви отколкото в оригинала. Засега не е известно друго, освен че за продуценти за привлечени Джош Шварц и Стефани Савидж („Чък“ и „Ориндж Каунти“).

misfits

Друг нов проект на Freeform ще бъде сериал, на име Cloak and Dagger. Клоук и Дагър или Наметало и Кама са супергерои от комиксовата вселена на Марвел (в случай, че не ви стига бройката такива в момента). За тази адаптация още не се знае нищо, дори няма наети сценарист и режисьор или пък потвърждение, че ще се развива в общата марвелова вселена (въпреки че последното е близко до акъла). Двамата главни герои тук са тийнейджърите Тайрон Джонсън и Танди Бауен – Наметалото и Камата, които получават силите си след като им е инжектиран синтетичен хероин. За първи път се появяват на хартия през 1982 г. в брой 64 на Peter Parker, the Spectacular Spider-Man. Двамата участват на страната на Капитан Америка в комиксовия оригинал на „Войната на героите“ (която скоро ще гледаме на кино). Суперсилата на Наметалото е, че може да обгръща други хора в тъмнина, а на Камата – че може да изстрелва светлинни ками. Двамата бързо разбират, че работят най-добре в екип, а бушуващите помежду им чувства правят сложния им свят още по-труден за преживяване.

Изглежда, че Freeform прави сериозни усилия да привлече повече публика, което е достойно за аплодиране. CW доказа, че свръхестествените и супергеройските сериали могат да направят чудеса за имиджа на телевизията и бившето семейно разклонение на ABC явно поема по същия път. Стискаме палци за интересни сериали, макар че едва ли римейкът на Misfits ще може да се мери с оригинала, а Cloak and Dagger не звучи като нещо, което би могло да е по-добро от Shadowhunters. Въпреки това, шанс винаги трябва да се дава на новите продукции.

Cloak_and_Dagger_Marvel

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата