7 коментара
Cloak-Dagger-P

Cloak & Dagger – спрян, Batwoman – удължен

Тийнейджърките ще трябва да се сбогуват с един супергеройски сериал и да приветстват друг.

Новини при два сериала, маркетирани към тийнейджърската аудитория от женски пол. И двете са донякъде изненадващи, предвид известното за тях досега, но пък са и логични.

Започваме с лошата новина – „Наметалото и Камата“, единственият марвелски сериал по американската кабеларка Freeform, е спрян след втория му сезон, излъчен тази пролет. От една страна, има си причина за това – зрителският интерес към него, поне при преките излъчвания, е спаднал с почти 40%. Осми епизод от втори сезон е гледат от едва 235 000 души, което е нищожен резултат. От друга страна, други сериали с още по-миниатюрен рейтинг, не са спрени. Джо Покаски, главният сценарист на Cloak & Dagger пък изобщо не е имал представа, че ще остане без работа, дори е прекарал лятото в писане за трети сезон. В туитър пост той обвинява „по-големи корпоративни сили“ за спирането на сериала. Предполага се, че Дисни са го зарязали, за да могат да работят по продукции на своята платформа Disney+. За трети сезон на Runaways все още остава планът да има пресичане с „Наметалото и Камата“, при което едните тийн-супергерои да се срещнат с другите. Може би, ако са останали някакви важни недовършени сюжетни линии, посестримият сериал ще отдели някакво време да ги завърши.

Изображение с име: batwomanДоста по-щастливи са в CW и DC, където шестият сериал от комиксовата вселена, „Батуоман“, получи поръчка за пълен първи сезон. Досега му бяха поръчани само 13 серии, сега те ще бъдат допълнени от още 9. Поредното разклонение на „Стрелата“ разказва за Кейт Кейн – братовчедката на Батман, която започва да се грижи за Готъм Сити, след като Брус Уейн изчезва. Играят Руби Роуз като Батуоман, Рейчъл Скарстън като изгубената й сестра Бет и Миган Танди като Софи, бившето й гадже от училище. Кейт се появи още миналата година, по време на голямото пресичане на Arrow-вселената, а сега оглави своя собствена нишка. Рейтингите към момента гарантират бляскаво бъдеще на Batwoman – ако се съди по трите излъчени епизода до момента, той е най-гледаният за цялата телевизия – с по милион и половина зрители всяка седмица. Вероятно тези резултати ще се влошат с времето (обикновено такова е движението на рейтингите при новите сериали), но все пак са изненадващо добри на фона на целия хейт, който се изля срещу „политкоректната пропаганда“ в концепцията и огромното количество нехаресвания на трейлъра в youtube. Явно все пак зрителите на комиксовите сериали в САЩ не са толкова нетолерантни и затворени към хомосексуални супергероини, колкото първоначалната реакция предполагаше.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата