mc

Настъпва часът на чудовището

Трейлър за филма A Monster Calls.

Успешно реализирал се като писател, Патрик Нес започва да завладява и екрана. Не само, че вече работи по сериала-разклонение на „Доктор Кой“ – „Клас“, Нес участва и в екранизацията на собствения си роман, „Часът на чудовището“. Сценарият е лично негов, като романът е един от най-известните му, носител на награда Карнеги за детска литература. Режисьор пък е Хуан Антонио Байона (The Orphanage).

В приказната история главен герой е 12-годишният Конър. Неговата майка е тежко болна, а в училище го тормозят. Решението е да избяга във фантастичен свят, където върлуват чудовища и виреят магии. Там той ще се научи на смелост, загуба и вяра.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Акцентът в трейлъра е хилядолетно дърво, което явно е връзката между фантастичния свят и реалността, озвучавано от Лиам Нийсън. Не се разкрива много за сюжета, но атмосферата е достатъчно драматично-епична, за да предизвика интерес не само у децата, но и у порасналите киномани.

В главните роли са Луис МакДугал, Лиъм Нийсън, Фелисити Джоунс, Сигорни Уивър, Тоби Кебъл и Жералдин Чаплин. Премиерата на A Monster Calls е на 14 октомври.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата