bfg1

Трейлър на „ГДВ“

Стивън Спилбърг ще разкаже историята на един Голям Добродушен Великан.

Ако сте чели нещо на Роалд Дал, знаете, че той е от най-обичаните детски автори. Неговият роман „ГДВ“ (издаден у нас от „Ентусиаст“) пък вече се адаптира от Стивън Спилбърг и Мелиса Матисън за голям екран! Творците, които създадоха „Извънземното“, се обединяват за последен път (тъй като Матисън е починала миналата година), за да представят The BGF. Готов е и първият трейлър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Филмът изглежда сякаш напълно носи атмосферата на Дисни, но надградена благодарение на Спилбърг. Великаните и компютърната анимация не са от най-красивите, но пък това е филм за деца, в който повече не е и необходимо.

Сюжетът разказва за малката Софи (Руби Барнхил), която се сприятелява с ГДВ (Марк Райлънс) – великан, който обаче е твърде добродушен за себеподобните си. По-големите му събратя, като Кръвопиеца (Бил Хейдър), Плътояда (Джемейн Клемент) и Костотрошача, хулиганстват и обичат да похапват човешко месо. Когато за пръв път попада в пещерата на великана, Софи е уплашена, но ГДВ се оказва чаровен и внимателен. Той я води в Страната на сънищата и й показва нейната магия. Но визитата на момичето в страната на великаните привлича тяхното любопитство и може да ги подкани към нашествие в човешкия свят. Софи и ГДВ се връщат в Лондон, за да се срещнат с кралица Виктория и заедно да спрат великаните веднъж завинаги.

Премиерата на The BFG е на 1 юли тази година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата