crawl

Александър Ая ще прави интерактивен филм на ужасите

Стивън Спилбърг пък подготвя интерактивен хорър сериал за мобилни устройства.

Изображение с име: spielberg-creepy
Стивън Спилбърг като вампир. Въпреки че режисьорът е известен предимно със семейните си филми, той има слабост към хорърите. Именно с такива е започнал и кариерата си.

Култовият режисьор на филми на ужасите Александър Ая е поредният творец, който ще разчита на новите технологии, за да прави интерактивна продукция. Ая е обявил, че краят на следващия му филм ще бъде определен от публиката му при всяка прожекция. Идеята за сюжета е на Майк Фланаган и Джеф Хауърд, от които излязоха продукциите за Netflix – The Haunting of Hill House и Gerald’s Game.

Зрителите ще могат да гласуват какво да направят героите през приложение в смартфоните си, като мнозинството ще определи изхода. На практика, ще се получи нещо подобно на Black Mirror: Bandersnatch, но изходът ще се решава от мнозинството, при което ако някой отделен зрител е на различно мнение и му е много любопитно какво би станало, ако се възприеме неговата опция, ще трябва да се връща обратно в киното и да стиска палци следващата публика да е на неговата вълна.

Последният проект на Ая беше „Плячка“, в който ужасът идваше от кръвожадни алигатори. При само 13,5 милиона долара бюджет, той направи почти 60 милиона долара приходи в световен мащаб, като се хареса дори и на критиците. Във филмографията му са още „Пираня 3D“, „Високо напрежение“, „Рога“ и „Очите на скалите“.

Продуцент на филма ще бъдат Amblin Partners, принадлежащи на Стивън Спилбърг. Компанията вече се е захванала и с друга интерактивна продукция – сериала Spielberg’s After Dark, който ще бъде за мобилни устройства и ще бъде достъпен за гледане само нощем. За него ще бъде необходимо да си инсталирате приложението Quibi, което предстои да бъде пуснато. На него ще могат да бъдат гледани различни филми от по между два и четири часа, но разделени на откъси по 10 минути (за да може да си гледате по един откъс на пътуване в метрото, например). Предвижда се за първата година от съществуването на Quibi в него да се пуснат поне 7000 продукции, от които After Dark ще бъде само една.

Изводът от цялата работа е, че интерактивните филми и сериали явно тепърва ще навлизат в развлекателната индустрия. Стискаме палци този нов тренд да е за добро и от него да излязат качествени продукции.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата