Трейлърът към „Ловци на духове“ на Пол Фийг е най-мразеният за всички времена

Youtube отчита най-много дислайкове за трейлър на филм.

Все още има около година до премиерата, но Ghostbusters на Пол Фийг се оформя като един от най-мразените филми на годината. Трейлърът му вече събра почти 570 000 дислайка в youtube, докато едва 210 000 са го харесали. За сравнение, двата най-гледани трейлъра на „Фантастичната четворка“ на Джош Транк, оплют почти от всички, имат по под 10 000 дислайка. Само 23 клипчета в целия youtube имат повече палци надолу, но нито едно от тях не е трейлър за филм (повечето са песни на Джъстин Бийбър). Доста лош старт за ловкините на духове, нали?

Трябва да признаем, че голяма част от негативизма идва от сексисти, на които хич не им допада идеята „Ловци на духове“ да се прави с изцяло женски състав (изключая мъжката секретарка). От друга страна, опитът на Пол Фийг да съживи поредица от миналото, но без оригиналните актьори в главните роли, наистина изглежда като евтин трик. А и опасността сюжетът да повтори старите филми (тип Star Wars 7) наистина е голяма. Така че хейтът има някои основания.

Въпреки това, ако трябва да сме обективни, това далеч не е най-лошият трейлър на филм, пускан някога. Може не всички шеги да са забавни, но той върши добра работа по това да представи новия екип с новите оръжия. Няма как да е толкова разочароващ, че да отприщи такава ненавист сам по себе си.

Най-доброто, което в момента можем да направим, е просто да се абстрахираме от шума (макар че черният ПР пак си е ПР), да изчакаме 29 юли, когато ще излезе филмът, и да му дадем шанс. Не е нужно да таим високи очаквания, нека просто се оставим да ни изненада, стига да може.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова
Петя Ивайлова

Уау – вече са над 590 хил. – около 2000 минуса за час 🙂 Не мразя филма и смятам, че е безсмислено да го правя отсега, но това наистина е забавно – ще проверявам следващите дни дали ще стигнат милион (аз самата ще се въздържа от гласуване, въпреки че не одобрявам замисъла и мисля, че това е проява на лошия тип феминизъм).

рин

Дай си минуса тогава 🙂 Въй, над 13 000 само от снощи , забавно 🙂

Петя Ивайлова

Донякъде и аз съм против подигравката с класиката и играта на сигурно – тези римейци (римейкове?) се правят само защото влагането на пари в напълно нови идеи е рисково. Хубаво е да се прави римейк на филми, които са били провал или поради някаква причина не са достигнали до широка аудитория, за да се даде нов шанс на идеята. Да се преправя успешен продукт, само за да забогатее някой продуцент, е безсмислено.