mars ng

National Geographic ни праща на Марс

Псевдодокументален минисериал от бъдещето.

National Geographic не е известна с художествени продукции, но неведнъж е показвала любовта си към космоса, а и преди си е правила експерименти от типа „Как би изглеждал документален филм, ако еди какво си беше вярно“. През ноември ще има още един такъв, и то доста интересен. Рон Хауърд е продуцент на минисериала „Марс“. Стилът му няма да се различава от другите документални продукции на телевизията, но в сюжета му ще става дума за мисия до Марс, изпратена през 2033-та година. В него ще участват с мненията си известни учени и творци, занимавали се неведнъж с подобен въпрос, като Илон Мъск от SpaceX, Анди Уиър, автор на „Марсианецът“, и Нийл деГрас Тайсън. Продукцията ще е в шест епизода, които ще разкажат за въображаемата мисия от начало до край.

Бутон за зареждане на YouTube видео

„Браян Грейзър и аз, заедно с екипа от Radical Media, реализирахме амбициозна идея – да сътворим документален филм в 6 серии за мисията на човечеството да стигне до Марс“, казва Рон Хауърд. „Но искаме също така да покажем нещата по драматичен и кинематографичен начин. На публиката ще бъде предложена информация, съчетана с ярка и експериментална кинематография. Амбицията на Нат Гео е висока и за нас е чест да сме част от това предизвикателство“.

Официалното резюме гласи следното: „Екипът зад „Аполо 13“ с гордост представя „Марс“ – минисериал в шест епизода, който ще се излъчи в ефира на Natural Geographic през ноември. Съчетавайки елементи от документален филм и художествена измислица, сериалът ще изследва какво би означавало стъпването на Червената планета за Земята днес“.

“Brian [Grazer] and I, along with the [team] at Radical [Media], had this ambitious idea, which was to create a documentary about the quest to go to Mars but also bring it to life in a really dramatic and cinematic way,” said Howard. “The offer to the audience will be information meets vivid and experiential filmmaking. Nat Geo’s ambition was high, and we are really honored and thrilled to try and meet that challenge.”

Излъчването ще е почти едновременно по целия свят, във всички държави, в които Нечърал Джеографик се излъчват, така че очакваме българската премиера да съвпадне със световната.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата