Най-добрите сериали на 2018 г.

Кои серийни филми спечелиха сърцата ни през миналата година?

Дойде моментът да разкрием и последната от грандиозните ни годишни класации – този път на почит са сериалите. Въпреки че стрийминг платформите започнаха да произвеждат също толкова, ако не и повече съдържание, колкото традиционните телевизии, нивото на сериалите през 2018 г. сякаш не беше това от последните няколко години. Това е разбираемо при отсъствието на „Игра на тронове“, „Странни неща“ и „Тъмно“, но все пак е жалко, че не се появи техен заместник, който да ни завърти главите. Естествено, това не значи, че сме страдали от липса на нещо за гледане.

Класацията по-долу отразява вкусовете на авторите и коментиращите в малката общност на SciFi.bg. Както обикновено, ако искате и вие да участвате в тях – просто пишете коментари през годината и си проверявайте мейла около Нова година, когато пристига поканата. Точките са давани само за излъчените през 2018 г. епизоди (поне формално трябва да е така – има и случаи, в които сериали се награждават или повлияват заради цялостно творчество, макар да не е желателно). Напомняме, че класацията не бива да се приема за меродавна – винаги ще има несъгласни с нея, така че просто я приемете като списък с препоръки от фенове с фантастиката.

Започваме с подробните коментари от 18-то място и продължаваме нагоре!

18. Westworld – 4 точки

5 точки от Петя: На мен втори сезон ми хареса повече от първи – това е достатъчна причина да му дам пет точки. Ето и пълното ми ревю с оценка Отличен (6,00).

Наказателна точка от Мира: Лично за мен разликата между Westworld сезон 1 и Westworld сезон 2 е най-голямото падение в историята на телевизията изобщо. Втори сезон е чисто и просто една твърде притенциозна манджа с грозде, претендираща да бъде нещо велико. Който е успял да изгледа целия сезон без нито веднъж да се хване за главата и да се запита защо си го причинява, получава най-сърдечните ми поздравления.

15. Castle Rock – 4 точки

4 точки от Додо: Феновете на творчеството на Стивън Кинг няма как да не са в екстаз от всяка препратка към филм или книга на Краля. Авторите на сериала са подходили с голямо внимание и любов, за да пресъздадат типичната за Кинг атмосфера. Седми епизод е безспорно най-добрият епизод за годината, а Скарзгард и Сиси Спейсик правят феноменални актьорски изпълнения. Единственият проблем ми е финалът – леко постен ми дойде на фона на огромните очаквания.

15. Chilling Adventures of Sabrina – 4 точки

4 точки от Нед Панайотов: Интересен подход на заснемане откъм режисура, създава се много силна атмосфера, което отличава сериала от много други тийнейджърски поредици. Актьорската игра е много по-изпипана, а сюжетът задържа вниманието ми през цялото време. Много особени персонажи, които представят съвременни проблематики чрез действия, които сякаш са изолирани от каквато и да е времева последователност. Естетиката на сериала внушава за събитийност от преди поне половин век, но съвременните технологии (смартфони и лаптопи) ме навеждат на мисълта, че целият сюжет е прехвърлен в някаква алтернативна реалност, което прави историята дори още по-интересна.

15. Doctor Who – 4 точки

4 точки от Иван: Е, и какво като Доктора е вече с пола?

14. Krypton – 4 точки

3 точки от Миро: Както очаквах, шоуто е средна хубост… Има потенциал да стане нещо доста добро, определено не са пестени ресурси по него, но актьорите не са особено харизматични и отделно историята е малко мудна и клиширана… Въпреки това има някаква мистерия, която ще е интересно да се разнищи, и искам да видя повече от самия Криптон.

1 точка от Славяна: Основно заради прекрасния Блейк Ритсън, когото обожавам още от „Демоните на Да Винчи“. Иначе сериалът не ми е от любимите, историята ми е малко странна, но актьорите ме накараха да симпатизирам на героите, което прави целия продукт гледаем.

12. Mars – 5 точки

5 точки от Адриан: Въпреки че имаше дълга пауза, според мен е полезна, понеже актьорите видимо имаха следи от времето (или поне леки). И въпреки че е наполовина документалка, точно тези моменти карат зрителя да осъзнае къде е, колко е малък, а каква вреда може да нанесе.

12. Philip K. Dick’s Electric Dreams – 5 точки

5 точки от Гален: Антологията е доста разнообразна и заради това я класирам на 1-во място. От 10 епизода има и някои слаби, но за сметка на това силните са много силни! Истинска фантастика! Задължителен сериал!

11. American Horror Story: Apocalypse – 5 точки

4 точки от Нед Недев: Най-противоречивото заглавие в списъка ми тази година взе, че ми хареса доста. Може да се каже дори, че ми е вторият най-любим сезон след Лудницата. Приятно е да видиш толкова артисти от стари сезони, включително и Ланг.

1 точка от Петър: Тази година „Зловеща семейна история“ беше нещо като фен-сървиз. След последните няколко години, „Апокалипсис“ си остана хаотичен, разпилян и недотам логичен, но пък успя отново да ме зариби, изненада и накефи, както го правеха първите сезони. Особено шестият епизод, който послужи за епилог на първи сезон. При слабата конкуренция тази година, „Апокалипсис“ се дореди до точка само защото ме караше да очаквам всеки следващ епизод с нетърпение, колкото и слаби да бяха някои сценарии.

10. Counterpart – 6 точки

4 точки от Петя: Развива идеята за паралелните вселени по много интригуващ начин и донякъде напомня за „Експериментът“, което за мен е положително.

2 точки от Додо.

9. The Orville – 7 точки

4 точки от Илиян: „Орвил“ е даже за 4,5 точки, но тази година имаше само един епизод. Много свеж и приятен сериал – дано да продължават с още серии и сезони.

3 точки от Мира: „Орвил“ се взима малко по-насериозно тази година и още повече заприличва на Стар Трек. Въпреки, че почти изцяло липсва просташкият хумор, Orville има и други качества. Сериалът грабва най-вече с носталгичната си нотка като прави реверанс към класическите фантастики.

8. Daredevil – 8 точки

3 точки от Нед Ласков: Може би единственият от Netflix сериалите с герои на Marvel, който си запази чара. За съжаление, стана жертва на корпоративните войни и жажда за вечно увеличаващи се печалби. За щастие, трети сезон не бе лош завършек. А ако вярвате в петиции, може да се включите в тази за подновяването на сериала.

3 точки от Додо.

2 точки от Гален: Дори за мен е странно, че ги слагам в класацията – не отличавам Daredevil, а целия франчайз Luke Cage, The Punisher и т.н. Подхлъзнах се да гледам Gotham, та след това дадох шанс и на други комиксови сериали и специално за тези не съжалявам много… Е, имаше и тъпи неща, но да кажем, че като цялостен продукт е окей.

1 точка от Петя: Тук можех да сложа друг сериал, но това, че го прекратиха, ме кара да дам последната точка на него). Ето и пълното ми ревю за трети сезон.

Наказателна точка от Адриан: Добър първи сезон, но ставаше все по-замотан и неприятен за мен със всеки следващ епизод. Сезонът от 2018 ме измъчи така, както ме мъчеше и Orphan Black миналата година. По принцип съм фен на екшън супергероите, но тук не мога да си изкривя душата. Останаха ми няколко епизода, но мисля първо да изгледам Дързост и красота, и чак след това да продължа с Дявола на доброто.

7. The Expanse – 8 точки

5 точки от Мира: Откъдето и да го гледаме, „Експанзията“ е една от малкото твърди научни фантастики в последно време. Сериалът е на топ ниво и за поредна година продължава да подържа качеството си със сложна вселена, добри персонажи, безброй интриги, интересен сюжет и прекрасни ефекти.

3 точки от Иван: Операта продължава с пълна сила

6. Altered Carbon – 10 точки

5 точки от Миро: Безспорно най-приятната изненада за мен през изминалата 2018 г. Сериалът е комбинация от добра актьорска игра, доста добри визуални ефекти, интригуваща история и персонажи… Като цяло пълен кеф за всеки харесващ Сай-фай жанра.

5 точки от Нед Ласков: По принцип дистопиите не са от най-любимите ми, но не мога да отрека, че hardcore sci-fi характерът на Altered Cardon ми допадна доста. До съвсем скоро такъв тип сериали липсваха изцяло, а няколкото опита от последните години изпитват трудности да постигнат и/или запазят популярност. Смятам, че Altered Carbon засужава поощрение, защото засега се спрява добре.

5. The Handmaid’s Tale – 12 точки

4 точки от Мира: Първият сезон на Прислужницата отвя всички. Качесвото на втория сезон бе под въпрос предвид, че книгата, по която се снима сериалът, е изчерпана. Притесненията обаче се оказаха безпочвени. Втори сезон не отстъпва по нищо, като продължението се чувства като съвсем естествено продължение на историята от първи сезон. Актьорската игра отново е убийствена и всичко е изпипано до последния кадър.

4 точки от Гален: Историята на Гилеад продължава. Очаквах, че след като нямат вече книга, то сценаристите ще завият в кофти посока, но… се получи силно. Всички трябва да се притесняваме, че това е едно възможно бъдеще.

3 точки от Нед Недев: Силен втори сезон за Историята на прислужницата. Вярно, Джун се скъса да бяга и да се връща в рамките на сезона, но в много моменти тя не беше най-интересният герой, съответно сериалът има какво да предложи. Ще е добре да направят и един епизод с предисторията на леля Лидия, че е в двете крайности – или искаш да видиш как се гърчи в пламъци, или ти е по-спокойно когато е на екран.

1 точка от Иван: Прислужницата задържа нивото си от първия сезон, чакам продължение.

4. Star Trek: Discovery – 12 точки

5 точки от Илиян: Най-много съм дал на Стар Трек заради името. Иначе е за 4-то място. Дано втори сезон да не е последен и да намерят своето място във Вселената.

4 точки от Петър: Миналата година пропуснах да наградя „Дискавъри“, защото още не го бях започнал. Но и да бях, сигурно пак щях да се въздържа, защото първите епизоди са бавни и недотам вдъхновяващи. В средата и в края обаче има два страхотни обрата, вторият по-отвяващ и от първия. Не съм фен на „Стар Трек“-овете по принцип, но Discovery определено ме спечели!

2 точки от Петя: Сезонът беше интересен, въпреки недостатъците си и някои недомислици в последните епизоди. Има изгледи сериалът да стане по-добър с времето. Пълното ревю – тук.

1 точка от Нед Недев: Напук на „хейта“ (донякъде основателен) Дискавъри си остана един от най-интересните сериали за 2018 г. Финалът предизвиква любопитството за втори сезон, а трейлърите за втори сезон може да не са най-добрите, но надъхват достатъчно.

3. The Haunting of Hill House – 15 точки

5 точки от Додо: Великолепна екранизация, заснета по брилянтен начин. Рядко се случва телевизионна продукция да успее да реализира толкова успешно стряскащи моменти. Сериалът е пълен с дребни елементи и символики, които се пропускат на първо гледане (като например червения цвят на вратата на стаята. Във всеки момент, в който на героите им се случва нещо нереално, под влиянието на стаята с червената врата, присъства предмет с червен цвят). Препоръчително е да се гледа повече от веднъж.

5 точки от Нед Панайотов: Завладяващ хорър, който се отличава с дълбоки и многопластови персонажи, емоционална история и блестяща актьорска игра. Изключително интересно ми беше да откривам скритите призраци-„великденски яйца“ докато гледах зловеща след зловеща сцена, затаил дъх от напрежението.

3 точки от Гален: Един сезон, завършен сериал, ей така най-много ми харесва… в началото е доста крийпи, по-късно малко се разводнява, но като цяло държи в напрежение

2 точки от Нед Недев: Страхотен хорър, предлагащ грабваща история, силна драма, кадърен актьорски състав и ефикасни моменти на напрежение. Eпизод 5 може да се определи спокойно като най-добрия за годината въобще. Задължителен за хорър феновете.

2. The Good Place – 17 точки

5 точки от Славяна: Безапелационно 5-те точки тази година отиват при „The Good Place“. Попаднах на него точно в момент, когато изгубих вяра в съществуването на Бог (или производно), а по-скоро започнах да вярвам в кармата или „кой каквото прави, на себе си го прави“, и тази интерпретация за добрите и лошите деяния много ми допадна. Свеж, забавен, със страхотни актьори и чудесна атмосфера, този сериал вече ми е любим.

5 точки от Петър: Категорично най-доброто за годината, с много над всичко останало. Последните няколко епизода от втори сезон бяха зашеметяващи, а началото на трети сезон, въпреки всички предпоставки да бъде отчайващо тъпо и най-накрая да приземи сериала, се оказа интересно и успешно. „Доброто място“ постоянно се преражда и променя, никога не се изморява от бързото си развитие, направен е изключително интелигентно и от първия до последния си епизод печели възхитата ми. В него има много нелека философия, която със сигурност ще ви накара да се замислите за живота и вселената, но е представена по изключително приятен и лесен за възприемане начин. Изкуственият интелект Джанет (във всички свои версии) продължава да ми е любимка.

5 точки от Нед Недев: Това сериалче искрено ме забавлява вече трети сезон. Миналата година не ми останаха точки за него, но тази година взема максимума заради концепцията си, героите и доброто настроение, с което зарежда. И без това годината е слаба и за сериалите.

2 точки от Мира: Забавен и интелигентен, откачен и оригинален сериал, който винаги успява да оправдае надеждите и да изненада зрителя.

1. Lost in Space – 19 точки

5 точки от Иван: Перфектно забавление в един фантастичен свят.

4 точки от Нед Ласков: Вторият ми избор също е опит за поощрение на сериал, който не се страхува да бъде научнофантастичен. Lost in Space всъщност е remake на сериал от 1965, който пък е базиран на роман от 1812. Доколкото ми е известно, първият сезон значително се различава от оригинала и не беше перфектен, но, както стана ясно в последния епизод – това е само началото. Втори сезон държи огромен потенциал и оттук може или само нагоре или стремглаво надолу.

4 точки от Миро: Честно, тук единствената причина, поради която не е на първо място, беше малко наивния сюжет и може би фактът, че освен робота и детето, други персонажи много-много не ми станаха симпатични. Като цяло, доста добра продукция с всичко необходимо да пропилееш един ден в маратон.

3 точки от Илиян: Колкото банален и наивен да е – много ми хареса. Дано да има втори сезон тази година – въпреки, че не съм срещал много новини по темата.

3 точки от Адриан: Леко дразнещо-детско-наивен по холивудски, и относително лек, сериалът върши чудесна работа като приспивен фон, но пък си разказва и развива добре историята.

А ето и пълната класация:

За финал оставяме наказателните точки:

Миро наказва Stargate Origins: Направо ми е едновременно тъжно и ядосано, че могат така да се подиграят със такава велика история и свят, с който съм практически израснал… Изключително слабо, евтино и скучно подобие на Stargate.

Stargate Origins обаче е харесал на Адриан.

Додо наказва A Series of Unfortunate Events: Вярно, че литературният материал, по който е правен сериалът, е слаб сам по себе си, но поне можеше да се вкара някакъв смисъл в иначе тотално безсмисления сюжет.

A Series of Unfortunate Events обаче е харесал на Славяна.

Славяна наказва The 100: Отново ми беше много трудно да избера. Поредната година, в която няма почти нищо ново и интресно или което да не е римейк, но и поредната година, в която някои сериали пропадат още по-грандиозно. Тази година наказани са „100-те“. Простотията на последния сезон ми дойде в повече. Обезобразиха Октавия и Кларк и като цяло образа на лидера, който преди правеше каквото е необходимо с цел оцеляване, а сега прави това, което трябва, за да защити собствената си позиция или някакво дете, както беше в този сезон.

The 100 обаче е харесал на Мира и Нед Панайотов.

Нед Недев наказва Black Lightning: Tова е отвъд тъпотията. Гледали ли сте филма „Steel“ от 90-те (ако не, не правете тази грешка.)? Ето това е точно такова – едър и тромав чернокож на средна възраст става супергерой и се облича в смотан костюм. А за жена му и дъщерите му да не говорим, все едно са излезли от видеоклип на Снуп Дог.

Петя наказва Iron Fist: Втори сезон е негледаем.

Нед Ласков наказва The Man in the High Castle: Единственото място, където нещата може да се случват по-бавно от трети сезон на The Man in the High Castle, е първи сезон на The Man in the High Castle.

The Man in the High Castle обаче има ревю от Петя с оценка Отличен (5.60).

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
21 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

B HBO GO.

вики

The Handmaid’s Tale
къде мога да го гледам,може ли да ми изпратите линк?
благодаря!

рин

Петър Атанасов така се е случило… (в черна дупка съм от месец). По принцип един списък със всички сериали за годината, би помогнал на всеки бързо да се сети какво е гледал или не и какво е харесал или не.. И до момента на класацията се сещах само за 1-2 сериала и че каквото друго бях гледал го псувах та… :)) та така се получи. Годината я карах насам натам нямах много желaния за сериали, като цяло ги псувах всичките…

Ужасите с къщата бяха добри, особенно последната серия. Сериала е за човечност, за кръговрата от грешките, които правят хората и за жертвите, за семейната „любов“ и тн. Не очаквах да ми хареса, даже докато го гледах. Пуснах някоя сълза накрая, явно успя да ми докосне душицата. Всичко зависи от фокуса…

Карбона беше добър, една силна фантастика, както и Експанза, държи си здраво от както е тръгнал и той, дано новите сезони и на двата са добри и те. Стар Трека въпреки дразнещите ме неща, си е стар трек, дано новите сериали, които се чакат да са по добри. Аз вещицата не очаквах и той да ми хареса, но ми беше приятен, с една магическа мистерия на тайни майни, нещо различно, не че ми дреме…

Origin не беше лош, както и Nightflyers … и като цяло идентични истории… на 12 Monkeys му беше добър финалният сезон, хареса ми доста тн и тн…

Краси

Star Trek Discovery далеч ред Westowrld – искам и аз от това, което пушите при вас 😀

Петя Ивайлова

Следя и Into the Badlands – също е от сериалите, които ми харесват. Би трябвало скоро да продължи – трети сезон просто беше спрян по средата, заради дълга почивка – това, което ще гледаме сега, не се води нов сезон.
Гледам много сериали през годината и ми е трудно да се сетя за всички. Някои и не доглеждам. Забравих да спомена и Легион – първи сезон ми хареса много, втори ме разочарова. Създателите са на гъби.

Владимир

100-те до трети сезон непрекъснато качваше нивото.В четвърти вкараха политкоректните глупости,и нивото падна.5-ти сезон определено беше най добрия досега,ще видим как ще е на новата планета от 30-и април.Най ме издразни новината за Altered Carbon,направиха зверски успешен сериал – и веднага смениха белия хетеро сексуален главен герой с негър.Така че втори сезон съм пас.
Разбираха се вкараха политкорекноста във всеки нов и успешен нов сериал – да ни е честито.
Никъде не видях най добрия екшън сериал за 2018-а,и съответно за 2017-а – Into the Badlands?
Има ли някакви новини за него?

Иначе според мен трябва да изтраем още 2-3 години докато се върне времето когато филмите си бяха филми – а не гей пропаганда.

Черната пантера ще се бори за филм на годината при оскарите?! Още колко смятат да копат дъното?

Nedev88

Петър Атанасов Десетилетието приключва скоро… 😀

Петя Ивайлова

Ако бях писала ревю на Стоте или Железният юмрук, щях да им пиша около 3, но защо да се занимавам с такива неща. 🙂 Най-политически коректното нещо, което съм гледала напоследък, е втори сезон на Наказателят. Там политкоректността е замаскирана с екшън.

П.п. И на оня сериал за Троя (как се казваше; дето създателите му се правят, че не съществува и не го коментират вече?), му пиша 3, въпреки, че имаше добри неща и в него. В началото изглеждаше горе-долу добре, но беше заблуда…

Петър Атанасов

рин И защо не участва официално?

Неделчо Ласков Петя просто пише ревюта само на сериалите, които харесва, рядко й се занимава да хейти 🙂 А Салвейшъна да се радва, че не е отрицателен, защото всичко над нулата му е много. На косъм бях да му дам наказателна точка, но се отказах от него и не догледах сезона.

Сериалите винаги са по-разпръснати от филмите, защото има повече хубави неща там. Като цяло е прилична класацията, ето моите бележки.
– Експанзията – епизодите тази година бяха ужасни. Цял полусезон влизаха в един портал и си приказваха по корабите. Рязък спад в качеството. Иначе си я имаше в списъка със сериалите на 2018, да сте внимавали 🙂
– Орвил – има един епизод за 2018 г., значи влиза. Това правило е още от първата класация преди години, когато настоявахте да давате точки на Експеримента за двете му последни серии. Лично аз обаче на такива сериали не давам точки, освен ако самият епизод не е феноменално брилянтен.
– Загубени в космоса – страшно наивен и муден сериал, а и детски, много ми е странно, че сте го сложили на първо място, ама какво да ви правя 🙂
– Обладаните в Хил Хаус – насилвах се да гледам сериала преди класацията, защото знаех, че ще има много точки и навсякъде го хвалят. Още съм на седма серия, едва-едва. Какво толкова му харесвате, не знам. Абсолютно нищо не се случва. 59 минути мрънкане, мрънкане, мрънкане и накрая 1 минута призрак. А голямото разкритие в пета серия беше ясно отначало. Ако му бях гледал последните три серии и там пак беше същото, щях да му дам наказателна точка, но се въздържах, щото не знам дали няма да има някой голям обрат покрай майката.
– На променения въглерод и аз се чудех дали да не му дам точка, но първи епизод там беше прекалено муден. А и като цяло нещо не можа наистина да ме грабне, въпреки че е интелигентно направен и красив.
– Доброто място си заслужава петиците. С Нед Недев май имаме най-много съвпадения във вкуса тая година.
– За Марс наистина сме виновни, късно го добавихме в каталога. Иначе щеше и по-високо място да има.
– Прислужницата и аз я гледам, и ме кефи, че е психария 🙂 В някои отношения този сезон беше по-добър от миналия, имаше повече действия и повече бунтове, но пък в други, беше ужасен – Офред цял сезон се държа невероятно малоумно, а и цяла серия ражда и си гушка бебето, без нищо да стане.
– Радвам се, че нямаме комиксови сериали в топ 7. Радвам се, че най-накрая спряхте да давате точки на Живите мъртви 😀 Всички говорят за спад на качеството там, но за мен то си е едно и също от първи сезон досега (с изключение на втори, който беше най-брутално тъпият, но тогава рейтингите растяха).
– Радвам се за много сериали, които са хубави, но не взеха точки от мен – Марс, Сабрина, Каунтърпарт, Електрическите сънища и др.
– Има и много сериали, които още не съм гледал, но покрай класацията ми се изкачват по-нагоре в списъка за чакане – Травелърс, 3%, Хепи, Ориджин, Ревъри. Сега гледам Найтфлайърс, не е лош сериал, но не виждам причина някой да му дава точки.

Благодаря на всички за участието и за богатата класация 🙂 Страхотни сме 🙂 Трябва да измислим начин да правим по-често такива неща.

Владимир

Altered Carbon е сериала на 2018-а.
100-те направи най добрия сезон досега.
Не мога да повярвам че либералната гавра Стар Трек Джендър продължава.Поне е сигурно че е последния сезон на тая политкоректна помия.

Нед Ласков

Уха!
– Много интересно, това Добро място явно ще се наложи да го гледам.
– Тук пък хорър на трето място… ужас
– Осъзнах, че списъка със сериали, от който избирах топ 5 не е бил пълен!!! ЗАБРАВИЛ СЪМ THE EXPANSE! Не съм сигурен колко точки щеше да получи, но сигурно повече от 1.
– Не знаех, че включваме Марс!!! Щях и на него да дам точки! (Понякога скипвам научнопопулярната му част, защото абсолютно нищо ново не ми казват)
– Радвам се, че Докторът е намерил място в класацията!
– Радвам се, че сериали като Westworld и The 100 са наказани.
– Да слагаме Salvation до сериали, като Legends of Tomorrow и Supergirl е кощунство!
– Кои изобщо гледа Supernatural??? Това е един от двата сериала, които съм се отказал да гледам от над 50. Това го слага в най-долните 3% на всички сериали създавани някога 😀
– Какво като The Man in the High Castle има оценка от Петя 5.60? Нейните оценки винаги са 5.60, 5.80, 6.00 😀 Дори тя не му е дала точки…
– The Handmaid’s Tale е малко по-високо отколкото трябва да бъде.

Супер за Изгубени в космоса.
Капка по капка – първо място 🙂

Славяна

Ох, „Странни неща“ открих на миналогодишната класация, не The good place…

Славяна

Толкова разнородна класация не е имало до сега, струва ми се, както и толкова разпръснати точки. Половината сериали не съм ги чувала и съм доволна – отново си избрах няколко (миналата година открих The good place). Също забелязвам и липса на последователност – харесвани сериали миналата година, сега даже са наказвани.

Не мога да повярвам, че Криптон има повече точки от Злополучията….

Не ви разбирам Вас хората, гледащи Прислужницата. Голяма психария 😁😁

Яд ме е че не гледах Деърдевил по-рано, за да го накажа… Чак сега стигнах до него и ми е дооста скучен, муден и досаден, въпреки че разбирам душевното състояние на Мат, не мога да понасям как само мрънка. Но Кингпин е топ… Няма такъв манипулатор!

Monevwww
Monevwww

Доволен съм и аз от класацията – набелязах си какво да започвам да гледам 🙂 Тази година са по-малко сериалите, които са избрани и не съм гледал…Lost in space ми беше приятен и дори ми беше в списъка, но след 5-то място 😉

Петя Ивайлова

Сега ще гледам втори сезон на Марс – изостанах.

e01

Аа… това 100 още ли вървяло 🙂

Петя Ивайлова не знам кой кого наказва там, и аз се самонаказах с него, но си го изтрих от паметта напълно

The good place, е добър наистина и причината да не го класирам никъде, е в това, че съм гледал няколко епизода по телевизията само, нещо субтитрите ми липсват 😉

Nedev88 за орвила и аз това се чудя, мисля, че не му е мястото тука.

Лично аз очаквах да не съм единствен класирал Марс

Nedev88

1. Lost in space беше добър (в последните си епизоди), ама чак пък първо място…
2. Сабрина си е тамън на мястото. 😀
3. The Orville имаше ли въобще епизоди миналата година, че да е тук?
4. Кефи ме как са напраскани 5ци на Доброто място. 😀
5. Като цяло съм доволен от топ 5. 🙂

Петя Ивайлова

Изгубени в Космоса и на мен ми хареса. Сабрина също. Както и някои други – не се оплаквам от сериалите, има достатъчно много добри. Предпочетох да дам точки на 12 маймуни и Деърдевил, защото това им бяха последни сезони.

рин

1.The Haunting of the Hill House
2.Altered Carboon
3.The Expanse
4.Star Trek Discovery
5.A discovery of Witches