NBC ще приключва с „Досиетата Грим“ след шести сезон

Emerald City ще е следващият фентъзи-процедурен микс на телевизията.

grimАмериканската телевизия NBC, която продуцира сериала „Досиетата Грим“, обяви, че той ще завърши със сезона, който предстои да бъде излъчен. Шести сезон, освен че е последен, е и съкратен – ще има само 13 епизода, с които историята да стигне до своя финал. Grimm беше интересен микс между фентъзи и процедурен сериал, в който главният герой е наследник на братята Грим – надарен със способността да разпознава свръхестествени същества (описани в приказките на именитите му предци) и да пази хората от тях. Последният шести сезон ще започне да се излъчва на 7 януари 2017 българско време.

През годините сериалът мина през доста неравности, като нерядко сменяше дни от седмицата и сезони, през които да се излъчва. Рейтингите са относително стабилни, макар и намаляващи през годините, което правеше и поръчката на шести сезон несигурна. „Досиетата Грим“ обаче като цяло запази тона и интригата си през над 100-те си епизода, така че очакваме достоен завършек.

За наследник на Grimm се сочи предстоящия проект на NBC – Emerald City, за който още няма трейлър, но премиерата му е насрочена за същия ден (идеята е феновете на „Досиетата Грим“ да разберат за него и да му дадат шанс). В него 20-годишната Дороти Гейл ще изследва мистичен свят (страната на Оз, но в по-мрачен вариант) с нейното полицейско куче. Режисьор е Тарсем Синг (The Fall, Immortals), от когото всички очакват нещо грандиозно.

Реакциите на феновете са противоречиви и разпределени горе-долу по равно между три лагера – някой се радват, че най-накрая ще се свърши с Grimm и бавното развитие на основната му история заради формулата на отделни случаи за отделните епизоди, а други са бесни на телевизията, че ще спират най-интересния си сериал, за да дават шанс на проекти като предистория на „Твърде лично“ или риалити с Арнолд Шварценегер. По-умерените пък са доволни, че ще има последен сезон и сериалът достига естествения си край. Хубаво е, че все пак шанс за достоен завършек е даден, като сценаристите и екипът са предупредени достатъчно рано, както за да го направят подобаващо, така и за да знаят да се готвят за следващите си проекти.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
11 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Драго

Може би сега или скоро е завършил по БГ телевизиите и затова се вълнуват хората. Иначе подобни коментари винаги са забавни

Петър Атанасов

Е аз ти вдигнах, ама беше тайно…

Нед Ласков

Аа Петре, не ми се прави! Знам те аз! Оня ден звъня по времевия телефон да го спреш тоя сериал през 2016…

Петър Атанасов

Марио Ма не сме ние 😀

Марио

Моля ви пуснете 7 сезон вие го спирате точно на интересното

Миро

хаххаха ама Вие сериозно ли ? Хора, сериала завърши, статията е на повече от 2 години !! хахах

Иван

Не съм съгласен с това Grimm е супер интересен сериал

megi

izkam 7 sezon molq vi posledniq sezon me raz4ustva pls izkam 7 sezon molq vi

Десислава

За мен достоен сериал и държи вниманието всеки един епизод и всеки следващ сезон.

Nezavisima Ivanova

Ами не гледайте, филма като не ви е интересен. Спрете да го гледате и коментирате, все пак мисля, че е глупаво да гледате нещо което не Ви е интересно… ? Гледайте си онези сапунки с по 13 сезона и си трайте там поне мяза на „Дързост и красота“ … ?

Иван Петков

Време му е. Те така я влачат тая основна история, че не е истина.