11 коментара
grimm

NBC ще приключва с „Досиетата Грим“ след шести сезон

Emerald City ще е следващият фентъзи-процедурен микс на телевизията.

grimАмериканската телевизия NBC, която продуцира сериала „Досиетата Грим“, обяви, че той ще завърши със сезона, който предстои да бъде излъчен. Шести сезон, освен че е последен, е и съкратен – ще има само 13 епизода, с които историята да стигне до своя финал. Grimm беше интересен микс между фентъзи и процедурен сериал, в който главният герой е наследник на братята Грим – надарен със способността да разпознава свръхестествени същества (описани в приказките на именитите му предци) и да пази хората от тях. Последният шести сезон ще започне да се излъчва на 7 януари 2017 българско време.

През годините сериалът мина през доста неравности, като нерядко сменяше дни от седмицата и сезони, през които да се излъчва. Рейтингите са относително стабилни, макар и намаляващи през годините, което правеше и поръчката на шести сезон несигурна. „Досиетата Грим“ обаче като цяло запази тона и интригата си през над 100-те си епизода, така че очакваме достоен завършек.

За наследник на Grimm се сочи предстоящия проект на NBC – Emerald City, за който още няма трейлър, но премиерата му е насрочена за същия ден (идеята е феновете на „Досиетата Грим“ да разберат за него и да му дадат шанс). В него 20-годишната Дороти Гейл ще изследва мистичен свят (страната на Оз, но в по-мрачен вариант) с нейното полицейско куче. Режисьор е Тарсем Синг (The Fall, Immortals), от когото всички очакват нещо грандиозно.

Реакциите на феновете са противоречиви и разпределени горе-долу по равно между три лагера – някой се радват, че най-накрая ще се свърши с Grimm и бавното развитие на основната му история заради формулата на отделни случаи за отделните епизоди, а други са бесни на телевизията, че ще спират най-интересния си сериал, за да дават шанс на проекти като предистория на „Твърде лично“ или риалити с Арнолд Шварценегер. По-умерените пък са доволни, че ще има последен сезон и сериалът достига естествения си край. Хубаво е, че все пак шанс за достоен завършек е даден, като сценаристите и екипът са предупредени достатъчно рано, както за да го направят подобаващо, така и за да знаят да се готвят за следващите си проекти.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата