1 коментар
fbawtft

„Фантастични животни и къде да ги намерим“ ще има 5 филма

Очакваното разклонение на „Хари Потър“ ще бъде първи филм от цяла поредица.

fantastic-beastsВярвахте ли наистина, че Джоан Роулинг ще остави света на „Хари Потър“ на мира за вечни времена? Не е реалистично, не и когато има толкова много фенове, готови да си дадат парите за продължения под всякаква форма. Само тази година имаме завръщане в света на младия магьосник под формата на сценарий за пиеса, а съвсем скоро излиза и филмът-разклонение „Фантастични животни и къде да ги намерим“ (също по книга). Но бъдещето тепърва ни готви изненади – онзи ден г-жа Роулинг обяви, че разклонението ще има не един, а цели пет филма!

Първоначалните планове бяха за трилогия, но когато имаме три филма, които ще са сигурен хит, защо да не направим пет. Филмите по Хари Потър са направили общо почти 8 милиарда долара в световен мащаб, а очакванията за Fantastic Beasts and Where to Find Them бяга големи още от обявяването му и с времето само се увеличават.

Все пак има и фенове, които са притеснени от това решение – част от тях стигнаха до Роулинг в туитър, където изразиха тревогите си, че няма откъде да се вземе материал за 5 филма. Авторката обаче е уверена в своите способности да разработи добра история и е напълно спокойна за бъдещето. Тя твърди, че има достатъчно история, която да се развие по естествен начин, както и че „когато зрителите разберат какво наистина разказваме, ще осъзнаят, че няма как да стане в един филм“.

Ние също не сме особено разтревожени – Роулинг е доказала, че може да създава дълги истории, които да запленяват световното население, а дългите кино-поредици в днешно време не са нищо невиждано. Не е нужно всеки филм да е по предварително издадена книга, за да имаме вяра в качествата му. Стискаме палци на Роулинг да удвои богатствата си чрез качествени развлекателни творби.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата