a-series-of-unfortunate-events-t

Colony и A Series of Unfortunate Events – подновени за трети сезон

И двата сериала се представят повече от прилично.

Изображение с име: colonyСериалът на телевизия USA „Колония“ за семейство, оцеляващо в град, окупиран от извънземна сила, е подновен за трети сезон. Решението е взето още преди да се излъчи снощния финал на втори сезон. Така Джош Холоуей от „Изгубени“ и Сара Уейн Калис от „Живите мъртви“ и „Бягство от затвора“ ще имат работа и догодина. Рейтингите на сериала са сравнително стабилни, като отстъплението в броя на зрителите спрямо първи сезон е 30% и така те падат под 1 милион – не е отличен резултат, но е поносим. Същевременно, в повечето случай именно Colony е бил най-гледаната драма по кабелните телевизии във вторничните вечери, така че тази скромна аудитория все пак носи успех. В началото на 2018 година ще имаме 13 нови епизода, също както се получи и тази година.

Ще има обаче една съществена разлика – екипът напуска Лос Анджелис и се мести във Ванкувър. Причината – там е по-евтино да се снима и Канада дава данъчни облекчения. Въпреки промяната, предполага се, че няма да има напуснали актьорския състав и всички по-важни актьори ще продължат да играят ролите си. Сюжетно има как адекватно да се отрази промяната, тъй като и без друго в края на втори сезон Уил и Кейти решиха да бягат от Лос Анджелис, след като властите разкриха многото им тайни. Така сериалът има шанс да започне нови сюжетни линии на нови места, които да внесат свежест в историята, а в същото време разходите му ще бъдат значително намалени.

Също добри новини има и от сериала „Поредица от злополучия“. Той дебютира съвсем наскоро при страхотен интерес – по-голям от този към „Люк Кейдж“. Подновяването за втори сезон не закъсня. Нетфликс обаче явно толкова са харесали идеите на Лемъни Сникет за продължението, че направо са му поръчали и трети сезон. Както вече сме писали, A Series of Unfortunate Events се базира върху поредица от книги, като всяка книга е адаптирана в два епизода. Ако моделът продължи да се прилага и в бъдеще, то трети сезон ще изчерпа книгите и ще приключи. Разбира се, възможно е и желанието на публиката за още да се окаже голямо и в крайна сметка епизодите да продължат отвъд материала в оригинала. Рано е да кроим такива сметки засега, но поне можем да сме сигурни, че адаптацията ще бъде завършена прилично.

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата