1 коментар
falling water

Colony и Falling Water – спрени

„Колония“ ще завърши другата седмица, а „Падаща вода“ е приключил в неизвестност.

Насред позитивизма на дъжда от трейлъри от Comic-Con в Сан Диего ни се сервират и лоши новини. Сериалите на USA Colony и Falling Water няма да имат повече епизоди.

Изображение с име: colony„Колония“ започна доста силно първия си сезон, но регистрира спадове с всяка следваща година. Трети сезон е гледан от 18% по-малко зрители от втори (36% ако се гледа само ключовата демографска група) или средно по 672 000 на епизод. Това явно не е достатъчно за USA, където са свикнали на около 2 пъти по-добри рейтинги. В трети сезон се наложи главният сценарист, създател и изпълнителен продуцент Карлтън Кюз да напусне екипа, оставяйки помощниците си да държат юздите. В интерес на истината, основната част от рейтинговия спад тази година е дошла от първи и втори епизод за сезона. Следващите серии са гледани от повече хора, а при последните отново има по-осезаем спад. Обикновено се получава обратното, което вероятно говори за лош маркетинг от страна на телевизията, а не толкова за лошо качество на епизодите. Така или иначе, решението вече е взето. Остава само един епизод – 03х13 ще бъде излъчен на 25 юли американско време (тоест, у нас ще можем да го търсим в четвъртък сутринта). Стискаме палци той да завърши историята и да не оставя клифхенгъри.

Още по-трагична е съдбата на „Падаща вода“, която и тази, и миналата година е сред най-зле представящите се продукции. Средният брой зрители на епизод за втори сезон е едва 349 000, което е брутално ниско. За този сериал обаче маркетингът е на практика нулев и малцина знаят за съществуването му. Показателно е, че спирането е било обявено още през май месец, а ние разбираме чак сега.

Разбира се, никога не бива да се казва никога, защото не се знае коя телевизия или стрийминг платформа би могла да прояви интерес да закупи правата и да произведе още серии. При Colony и Falling Water обаче шансът е близък до нулата. Стискаме палци на екипите им бързо да си намерят нова и по-успешна работа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата