Джеймс Дашнър не ни пуска от Лабиринта

В понеделник ще излезе „Лабиринтът: Кодът на болестта“ – нова предистория към трилогията „Лабиринтът“ от Джеймс Дашнър и изд. „Бард“.

Джеймс Дашнър направи фурор със своята трилогия „Лабиринтът“. Феновете толкова много харесаха вселената му, че той я разшири с „Окончателна директива“ и The Maze Runner Files – кратка все още непреведена на български книга в електронен формат. Поясненията и предисториите продължават с „Кодът на болестта“. Събитията в нея се развиват между „Окончателна директива“ и „Невъзможно бягство“, като тя предимно разказва за тренировката на Езерните преди изпращането им на емблематичното място.

В тази история, предхождаща събитията от „Лабиринтът – Невъзможно бягство“, се съдържат всички важни отговори. Как ЗЛО събра езерните? Кои са група Б? И на чия страна са в действителност Томас и Тереза? Ще бъдат разобличени лъжи. Ще бъдат разкрити тайни. Ще се разбере кой кому е верен. И никой няма да предположи какво иде накрая. Защото преди да го има лабиринта, е имало „Кодът на болестта“.

Някога дойде краят на света.

Горите изгоряха, езерата и реките пресъхнаха, океаните се смалиха.

Сетне дойде чумата, ужасна болест пламна по целия свят. Измираха цели семейства, навсякъде се възцари насилие, хора убиваха хора.

След това се появиха хората от ЗЛО, които търсеха някакъв отговор. А после те намериха идеалното момче.

То се казваше Томас и построи лабиринта.

Но се натъкна на тайни.

Взе да разкрива лъжи.

И позна дружба и обич, за каквито не беше мечтало.

Пред вас е историята на това момче – как и защо построи лабиринта, който само той можеше да разруши.

Всичко тайно ще стане явно.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |