Предстоят още нови комиксови сериали

Трейлъри за The Runaways и The Gifted на Marvel и Black Lightning на DC

Сериалите по комиксови персонажи продължават да се множат неконтролируемо. След като ABC обявиха Inhumans, а Freeform – Cloak & Dagger и New Warriors, се появиха още новини.

Започваме с новото попълнение към вселената на „Стрелата“ (макар че засега официално не се води част от нея, със сигурност в бъдеще могат да се очакват пресичания) – „Черната светкавица“. Ако си спомняте, в нея става дума за застаряващ (чернокож) супергерой, който е изоставил костюма и борбата с престъпността, за да се отдаде на семейството си. Нарастващата престъпност в изоставения от неговата закрила град обаче го кара отново да се върне в занаята. Ако това ви звучи твърде нетипично за тийн-телевизията CW, не се притеснявайте – явно наравно с него ще има и главна героиня – дъщеря му, която наследява силите му. Въпреки че не звучи кой знае колко интригуващо, трейлърът всъщност изглежда доста добре. Сериалът се очаква да тръгне през зимата, докато останалите супергеройски сериали си почиват.

Продължаваме с новите предложения на Марвел. Първото от тях се казва „Надарените“ и ще върви по Fox, които вече заинтригуваха с „Легион“. The Gifted е част от вселената на Х-мен и част от епизодите са режисирани от Браян Сингър. В сериала ще става дума за двойка от предградията – Рийд Стъкър (Стивън Мойер) и Кейтлин Стъкър (Ейми Акър), които са принудени да бягат, след като разбират, че децата им имат мутантски способности. Изглежда обаче, че имението на професор Ксавиер, вече не служи за официален пристан на мутантите и събитията в света са тръгнали към мрачното бъдеще на „Логан“. Атмосферата е доста зряла и драматична, което може би е благодарение именно на успеха на гореспоменатия филм. Сериалът се очаква наесен.

Междувременно, Hulu отново ще следва Netflix плътно зад гърба – конкурентът на стрийминг сайта ще прави свой собствен сериал с герои на Марвел. Той ще се казва The Runaways и ще се насочи към тийн публиката с юношеските си персонажи. „Избягалите“ ще излезе още тази зима, като пилотният епизод е готов, но още не е известно колко точно епизода се предвиждат – вероятно между 8 и 14. Сериалът ще разказва за група деца, които стават герои, след като откриват колко зли могат да бъдат родителите им. Техен талисман пък е велосирапторът Олд Лейс (Старата връзка). За съжаление, трейлърът не е пуснат официално онлайн, въпреки че вече беше прожектиран на събитие на Хулу преди 2 седмици, така че ще трябва засега да се задоволите с нещо като пиратска версия:

 

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

Аз пък ще гледам „Надарените“, но и на мен ми омръзнаха супер героите. Даже Бари напоследък ми лази по нервите. 🙂

Петър Атанасов

Най-накрая някой друг да запее мойта песен… Аз се примирих вече, че тези неща ще се бълват още мноооого време. Но и по-добре, таман да има сериали, които няма да гледам, за да имам време за хубавите.

Марин

Омръзна ми от тези супер герои.