2 коментара
The Gifted

Казваме сбогом на „Надарените“

The Gifted е спрян след втори сезон.

Изображение с име: the giftedОказва се, че не е чак толкова лесно да се направи успешен комиксов сериал. The Gifted, например, се провали. Дебютният му епизод, излъчен преди година и половина, събра доста зрители пред екраните – почти 5 милиона. Оттам нататък обаче аудиторията намаля дотолкова, че средният брой зрители на епизод остана 3,3 милиона. Това си е малко за ефирна телевизия. Въпреки това обаче сериалът беше подновен още след премиерата си и затова втори сезон си беше сигурен. Неговите рейтинги обаче бяха още по-зле – под 2 милиона на серия.

На всичкото отгоре, собствеността върху сериала отиде в ръцете на Дисни (заедно с всички останали активи на Фокс). Той е твърде мрачен за компанията на Мики Маус и предстоящата й стрийминг платформа, така че дори рейтингите му да не бяха толкова зле, едва ли щеше да продължи (също както Марвел-сериалите на Netflix бяха спрени веднага щом се появиха конкретни планове за Disney+).

Утехата на феновете е, че втори сезон завърши доста добре и отговори на всички зададени по-рано въпроси. Няма отворени финали, неясноти и клифхенгъри, които да дразнят зрителите. Разбира се, феновете биха предпочели още сезони, но добрият завършек е следващата най-добра възможност за сериал, който не събира достатъчно публика, за да оправдае разходите по заснемането си.

Феновете на Х-мен пък скоро ще могат да се порадват и на филма „Х-мен: Тъмния феникс“. Предстои и последният трети сезон на другия сериал в Х-мен-вселената, „Легион“. Въпросът е, че след това бъдещето на франчайза остава неясно – Дисни май нямат намерение да го продължават или рестартират в обозримо бъдеще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата