tvscifibg

The Exorcist, Agents of S.H.I.E.L.D, Once Upon a Time – подновени

„Екзорсистът“ продължава с втори сезон, „Агентите от ЩИТ“ – с пети, а „Имало едно време“ – със седми.

Още радостни новини на телевизионния фронт! Макар и с уговорка…

Три сериала бяха подновени за по още един пакет епизоди – това са The Exorcist, Agents of S.H.I.E.L.D. и Once Upon a Time.

Сценаристите на „Имало едно време“ вече обявиха, че ще завършат основната история през този сезон. От една страна, те очевидно се чувстват творчески изчерпани, а актьорите им са се изморили от това да се превъплъщават в едни и същи образи години наред, а от друга – постоянно падащите рейтинги даваха основание да се очаква, че тази година и без друго ще е последна. Да, но ABC не мисли така – те подновиха сериала, като поръчаха нови 22 епизода. Сега със сигурност финалът ще включва преход към новия сезон, а защо не и клифхенгър…

Изображение с име: marvels-agents-of-shield-posterВъпреки това, много от актьорите в сегашния състав няма да се върнат в съответните си роли. Дженифър Морисън обяви още миналата седмица, че дори да се стигне до седми сезон, тя няма да бъде част от него – най-много да се появи като гост звезда за 1-2 епизода. Джаред Гилмор, който играе Хенри, също напуска, но неговият герой ще остане и нов актьор ще се превъплъти в него – Андрю Джей Уест от „Живите мъртви“. Промяната ще се обясни с порастването на Хенри – явно каквато и история да бъде измислена за догодина, тя ще се развие няколко години напред в бъдещето. Ребека Мадър, която играе Злата вещица от Оз, няма да бъде повече необходима, като решението да се прекрати договора й не е нейно, а на сценаристите. Джинифър Гудуин и Джос Далас (Снежанка и Чаровния принц) обявиха, че не възнамеряват да се завръщат още преди време. Всъщност, единствените, които със сигурност ще играят в новия сезон, са Лана Парила (Злата кралица), Робърт Карлайл (Румпелщилцхен) и Колин О`Донахю (Капитан Хук). Предстои да видим какво ще измислят Китсис и Хоровиц, за да рестартират сериала и да го поддържат интересен, и то без най-важните герои.

Впрочем, подобни несбъднати финали са били планирани и преди – още в трети сезон, и то на два пъти. След това всеки полусезон се пишеше с опция за нагодяване към спешен финал, в случай че сериалът бъде спрян. Но Дисни просто не иска да се откаже от продукцията промотираща всичките им приказни персонажи на малки и големи.

ABC поднови и още един свой сериал с падащи рейтинги, чийто живот обаче се оправдава отчасти с принадлежността към по-голяма киновселена – „Агентите от ЩИТ“. Не са разкрити обаче детайли за това колко точно епизода ще има, кой от актьорския състав ще се завърне (ядрото вероятно ще си остане) и за какво ще става дума в следващите епизоди.

Междувременно, един доста по-страшен и все още свеж сериал, „Екзорсистът“, се добра до втори сезон. С помощта на Уилям Питър Блати, автора на оригиналния роман, Джереми Слейтър направи една страхотна телевизионна адаптация. Тя обаче не постигна рейтингов успех и затова мнозина се опасяваха, че The Exorcist може да си остане минисериал. За щастие, Fox са послушали хвалбите на критиците и са преценили, че Слейтър има какво още да разкаже, а направената до момента инвестиция може да покрие продължаване на продукцията без да се влагат много допълнителни разходи. Тук обаче трябва да си имаме едно наум, че първи сезон беше доста добър сам по себе си, но към края леко се разводни. Дано сценаристите да съумеят да го запазят свеж още една година.

 

Честито на феновете!

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата