Топ 5 зелени мацки от фантастиката

Продължаваме с пошлите класации на красиви жени от други светове. Днес зеленото е на мода.

От време на време забравяме претенциите си за интелигентност и възвишеност и публикуваме класации на секси извънземни мацки. Най-старото подреждане ни е най на сърце, следващото беше по-космически ориентирано, а наскоро отдадохме почит конкретно на сините дами в жанра. Днес ще изброим петте зелени мацки, които опледелено печелят симпатиите ни:

5. Марта – Star Trek: TOS и Уула – Star Wars: Return of the Jedi

Пето място е споделено между две мацки, които имат сексапил, но не и достатъчно екранно време, за да го използват качествено. И двете са екзотични танцьорки с оскъдни облекла, робуващи на могъщ зъл господар, който ги убива за мимолетно развлечение. Марта е орионка, затворена в лудницата на Елба 2. Наложница е на Гарт, който успява да превземе институцията през 2268 година, представяйки се за доктор. Гарт кара Марта да потанцува на капитан Кърк и помощника му Спок от емблематичния кораб Ентърпрайз и тя прави всичко възможно да ги омае и изкуси. По-късно дори се възползва от неразположението на капитана, за да го прелъсти и да опита да го убие. Уви, не й се получава, а за предателството си към Гарт заплаща с живота си – завършил в зрелищна експлозия. Впрочем, ако някой се заяжда с новите разклонения на „Стар Трек“, че са твърде мрачни, а оригиналният сериал е бил абсолютно чист и светъл поглед към утопията на бъдещето, припомнете му историята на Марта – клише, граничещо с порно-фантастика, луда робиня, която служи основно за мъжка играчка. Що за Федерация допуска такива несправедливости сред най-уязвимите си граждани?

И докато Марта е първата зелена секси мацка по телевизията още през 1969 г., тя все пак има и някакъв характер. Не можем да кажем същото за Уула от „Междузвездни войни: Завръщането на джедаите“, излязъл през 1983 г. Уула обаче също е доста секси, по-извънземна е и, поради известността на филма, по-известна и обичана от аудиторията. Уула е робиня на Джаба Хътянина, също много умела в еротичните танци. Нейната раса e известна с грацията, сексапила и финеса при жените, поради което те са много търсени за робини, танцьорки и наложници от гангстери и други отрепки в далечната галактиката. По време на кратката си поява Уула изнася представление за Джаба и неговите гости, но то е толкова добро, че Хътянина решава да поиска нещо повече от нея. Макар и той буквално да държи веригата й, тя все пак се съпротивлява, което го ядосва и той я хвърля в подземието на домашния си любимец – кръвожадно чудовище, което я изяжда. Интересно е, че в първоначалната версия на сценария, Уула е трябвало да има по-голяма роля, да оцелее и да избяга от двореца, но поради бюджетни ограничения екранното й време е било значително съкратено. Въпреки това, тя се помни и до днес, а книги и комикси с предистории успяват да развият по-богата нейна предистория с времето.

4. Гейла – Star Trek (2009)

Марта толкова впечатлява, че орионките се появяват още няколко пъти във франчайза на „Стар Трек“. Отделно споменаване обаче заслужава Гейла от филма „Стар Трек“ от 2009 година, защото я играе бомбастичната Рейчъл Никълс. Тя не е танцьорка, която да ни омайва с грация, но пък компенсира с демонстрация на високо либидо. Гейла е успяла да избяга от съдбата си на робиня и дори е станала кадет в Академията на Звездната флотилия. Съквартирантка е на Ухура и преспива с младия Джеймс Кърк, преди да стане капитан. Когато Ухура се прибира изненадващо, Кърк трябва да се скрие под леглото, защото Гейла е обещала на съквартирантката си да спре да води мъже в квартирата. Тя твърди, че е влюбена в Кърк, но бърка името му – всъщност и двамата се използват за взаимно развлечение, в което няма нищо лошо.

3. Зелена – Once Upon a Time

Тук отиваме малко в категория MILF, но е заслужено, защото Зелена е сред малкото добре развити зелени персонажи в телевизията. Тя започва историята си като човек, но постепенно кожата й придобива зелен цвят заради постоянна завист, която изпитва към сестра си – по-известната и само малко по-талантливата Зла Кралица. Двете са доведени сестри с големи магически способности, деколтета и зли помисли. Писано им е обаче приказките им да се развиват в различни светове, като и двете оглавяват собствени царства, където властват с желязна ръка и безмилостно измъчват и убиват. По време на многото си приключения Зелена флиртува с бога на подземния свят, пътува многократно през различни светове и времена, прелъстява Робин Худ, за да роди детето му, и неведнъж изиграва ключова роля за развитието на сюжета. Накрая обаче Зелена се сдобрява със сестра си и вижда предимствата на добрата страна, при което отново става бяла и намира относително щастие, макар и без собствено царство. През повечето време Зелена го играе гневна и почти изтрещяла, което обаче не пречи на сексапила й, а само го подпомага.

2. Отровната Айви – Batman

Като почти всички комиксови персонажи, Отровната Айви се явява в най-различни разновидности през годините. Някои я представят като сравнително обикновена на вид жена в зелени дрехи (така ни е показана и при единствената си филмова поява, когато я играе Ума Търман), а други – като абсолютно зелена и обвита в растения зла изкусителка. Сред по-интересните (и сексапилни) версии се откроява тази в играта Batman: Arkham City. Героинята започва като ботанистка, която се превръща в полурастение след провален научен експеримент. Във вените й тече хлорофил, допирът й може да бъде отровен, а феромоните й подлудяват мъжете. Злодейството й се изразява предимно в екотероризъм – тя иска да отърве света от хората и да го остави на природата. Дори Батман, който има желязна воля и по принцип е способен да устои на влиянието й, нерядко е на косъм да й се поддаде. В края на играта обаче тя все пак се съюзява с него и дори се жертва, за да бъде победен основният злодей – Плашилото и неговия токсин на страха.

1. Гамора – Guardians of the Galaxy

Няма как Гамора да не е на първо място в тази класация. Макар и да се появява на киноекран сравнително късно, тя успява да впечатли повече от всички земни, извънземни и приказни мацки преди нея и да бъде коронясана за мис зелен сексапил – комбинация от красота, поведение, едва сдържан гняв, добро сърце, завидни бойни умения и чара на Зоуи Салдана. Планетата на Гамора е унищожена от Танос, който след това я е взел за своя дъщеря. Мегазлодеят си мисли, че я е подчинил на волята си, но тя се опитва да му се опълчва през цялото време. Шансът й идва след като й се налага да се присъедини към Пазителите на галактиката. Чаровният смотаняк Питър Куил се оказва не само единствената й възможност да се освободи от робството на насилствено доведения си баща, но и успява да открадне сърцето й. За съжаление, Гамора умира в „Отмъстителите: Война без край“, а след това във вселената се завръща по-млада нейна версия, която тепърва трябва отново да опознава Питър и добрата си страна.

Любопитна подробност е, че сестрата на Гамора – Небюла, имаше почетно място в топ 5 на сините мацки, а Зоуи Салдана взе четвърто място там с ролята си на Нейтири от „Аватар“. На това му се казва икона на шарения сексапил!

Бонус: Мадам Вастра – Doctor Who

За читателите с по-странни вкусове не може да не добавим и мадам Вастра – рептилка от древна раса на Земята, която е събудена от прокопаването на лондонското метро. Макар и да не харесва еволюиралите маймуни, населяващи повърхността днес, Вастра все пак прави опит да се впише в човешкото общество, макар и да превъзхожда представителите му откъм интелигентност и остроумни реплики. Мотивация й дава любовта към Джени – симпатично земно момиче, което й помага в разкриването на престъпления от Викторианската епоха. Като хуманоидно влечуго, Вастра не може да се нарече особено сексапилна, но за нея е достатъчно, че поне една сродна душа я намира за такава.

 

Едва ли сме изпуснали много сексапилни зелени мацки в класацията, тъй като фантастиката не изобилства от примери с точно този цвят. Но ако все пак се сетите за някоя – пишете смело в коментарите! За финал – да завършим с малко танци от „Стар Трек: Ентърпрайз“:

3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Мадам вастра ми направи зного добро впечатление докато го гледах доктора…. Замислям се като свърша Наруто да го почна пак. Хубаво щеше да бъде включена иТ`Пол от Ентърпрайз. Много ме кефеше 🙂

Нед Ласков

Мадам Вастра не е бонус, тя е над номер едно 😀

faqiu

Браво, Пешо1