oats studio

Нийл Бломкамп атакува с експериментални късометражки

Първият филм, Rakka, е готов.

Нийл Бломкамп е режисьорът на „Сектор 9“, „Елизиум“ и „Чапи“. Той може и да не е най-хитовият в момента, не допада на всекиго, но определено не страда от липса на идеи. Затова и много хора имаха високи надежди, когато обявиха, че той ще прави „Пришълеца 5“, заедно със Сигорни Уивър и Майкъл Бийн. За съжаление, Ридли Скот прецака проекта като практически го забрани, оставяйки своята трилогия-предистория да доминира над франчайза за обозримото бъдеще.

Това обаче не отказа Бломкамп да твори – той си основа компания, Oats Studio, и започна да работи по серия от късометражни филми. Те се водят експериментални и принадлежат към жанра на научната фантастика и ужасите. Първият от тях вече е готов и е качен за безплатно гледане в youtube. Казва се Rakka и в него Земята е превзета от жестоки извънземни рептили. Приятелството му със Сигорни Уивър от подготовката за Alien 5 явно се е развило добре, защото и тя участва с главна роля в „Рака“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ако ви се струва, че гледате увод на по-голям филм или огромен трейлър, проблемът не е във вас – една от целите на проекта е да събере интерес (защо не и пари) за нормален филм. Въпреки недотам силния диалог и нахвърляните идеи, късометражката има добри ефекти и висок потенциал.

До средата на юли се очакват още три късометражни филма, част от Volume 1, които ще изглеждат по подобен начин – просто опитни площадки за евентуални по-големи проекти. Трейлърът за цялата поредица излезе преди няколко дни, преди него имаше и тийзър:

Бутон за зареждане на YouTube видео

Бутон за зареждане на YouTube видео

 

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата