Netflix ще филмира „Кутия за птици“ със Сандра Бълок

Романът на Джош Малерман ще получи екранна адаптация.

Романът „Кутия за птици“ на Джош Малерман е следващият, който ще получи филмова адаптация. Продуцентът е Netflix, а в главната роля ще бъде не кой да е, а Сандра Бълок. Тя ще изиграе майка, която учи децата си да се справят с предизвикателствата на пост-апокалиптичния свят, в който живеят, и поема на опасно сляпо пътешествие…

Книгата е издадена и на български, от изд. Deja book. Ето нейната анотация:

„Представете си свят, в който не можете да погледнете навън – дори за миг. Човечеството трябва да затвори очи, ако иска да оцелее, защото във враждебния и променен свят нещо непонятно, неразбираемо и безплътно моментално поразява ума и го принуждава да изпадне в самоубийствена и неконтролируема ярост. Най-зловещото е, че в самото начало на феномена повечето хора не обръщат внимание на новините – после обаче съобщенията за насилие сякаш започват да валят и всичко се превръща не просто във фатална реалност, но и в заплаха, която трудно може да бъде избегната… Скоро глобалната криза е необратима и засяга не само социалната, но и комуникационната сфера – удобства като телевизия, радио и интернет вече не функционират. Телефоните спират да звънят. Прозорците на домовете биват закрити като предпазна мярка, а вратите – заключени.

Въпреки надвисналия Армагедон, не всички са погубени – Малори е сред оцелелите. Няколко години след края на цивилизацията ни тя живее в укрепена къща с Момчето и Момичето. Учи ги да живеят без зрение. Подготвя ги за деня, когато ще напуснат убежището си. Тя излиза навън само за да налива вода от кладенеца в двора. Винаги е със завързани очи, винаги се спъва в неравната почва около него. Наблизо тече река. Там чака лодката – последната надежда… Най-сетне настъпва времето да тръгнат. Предстои им наистина опасно пътешествие там, където един-единствен поглед може да ти коства живота…“

Ролята е първата в нашия жанр за Бълок след „Гравитация“ и е доста различна от това, което ще ни покаже в „Осморката на Оушън“. Режисьор на продукцията ще е датчанката Зузан Бийр, която е известна с минисериала The Night Manager. Сценарият е на Ерик Хайсерър (Arrival, Lights Out) и засега звучи като да се придържа близо до сюжета от книгата.

 

Екипът зад Bird Box засега е наистина звезден и говори за голямо старание от Нетфликс. Те вече работят с Брад Пит за War Machine, с Уил Смит за Bright и с Нуми Рапас за Seven Sisters. Желанието им да работят с носители на Оскар е дългосрочно, а амбицията им е някой ден да откажат хората от ходенето на кино и задържането им пред стрийминг сайта вкъщи.

Премиерна дата не е обявена, но продукцията започва другия месец. Стискаме палци да се получи интересен филм и сполучлива адаптация.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Славяна

Сериозно ли няма какво друго да филмират, че решиха да е тази изсмукана от пръстите, плоска, не добре написана книга.. най-изгубените няколко дни в живота ми докато я прочетох. Мразя да оставям книги недочетени, но тази е най-голямото ми съжаление.

Страхотно! Дано успеят да го пуснат до края на 2018…