harrydeanstanton

Почина Хари Дийн Стантън

91-годишният актьор беше със силно присъствие в киното и телевизията, включително „Туин Пийкс“.

Хари Дийн Стантън е починал тази седмица по естествени причини на 91-годишна възраст. Актьорът направи една от най-дългите и разнообразни кариери в Холивуд, като последно го видяхме в „Туин Пийкс: Завръщането“, известен още като трети сезон на „Туин Пийкс“.

Роден през 1926, Хари започва да получава роли още докато е в университета и докато служи на страната си във Втората световна. Първата му голяма роля е през 1967 в Cold Hand Luke, благодарение на която започват да го взимат за много уестърни. В нашия жанр стъпва с ролята си в „Пришълеца“ на Ридли Скот от 1979 г. Работи с най-различни известни режисьори като Мартин Скорсезе и Франсис Форд Копола, дори се появява в „Отмъстителите“ от 2012 г. С Дейвид Линч започват да си партнират през 1989, след което той влиза и в състава на „Туин Пийкс“ за „Огън, следвай ме“. Тази година се завърна в ролята си на собственика на парка с каравани. Въпреки преклонната си възраст, той играе главната роля във филма от тази година Lucky, заснел е и малка роля в друг още непрожектиран филм – Frank and Ava, която ще бъде последната му.

Хари Дийн Стантън е поредната загуба за състава на Twin Peaks след като от него наскоро ни напуснаха още Мигел Ферер (Албърт от ФБР), Катрин Колсън (Жената с дънера), Уорън Фрост (доктор Уил Хейуърд), Майкъл Паркс (Жан Рено от втори сезон) и др.

Изображение с име: twin-peaks-fire-walk-with-me-still-1

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата