Новите мутанти в нова посока

Трейлър за The New Mutants.

Комиксовата поредица на „Х-мен“ определено е емблематична за жанра и на нейния успех трябва да благодарим за ширещите се кино и тв-вселени на Марвел и ДС в момента. Тя все още продължава да пуска филми, дори се разклонява в неочаквани посоки (и то незадължително пасващи на вече установените от филмите събития). Не може да се отрече обаче, че пикът на нейната слава вече е отминал и едва ли пак ще се върне. Затова и 20th Century Fox са се заели да намерят нов начин да изкарват пари от нея. „Дедпул“, „Необикновените“ и „Легион“ са стъпки в правилната посока, но истинската печалба се крие не в сериали или самостоятелни филмови поредици, а в киновселените.

Така се раждат „Новите мутанти“. Всъщност, те вече са родени в комикс вариант, където също заменят старите Х-мени и крадат славата им. Но филмовата им версия тепърва предстои. Първият трейлър за нея вече е готов и надеждата на Фокс е лентата да се докаже като много успешна, за да сложи начало на собствена киновселена. Гледайте трейлъра, но внимавайте – мутантите в него се развиват в неочаквана посока – не се надявайте на шарени костюми и комични злодеи.

Мда, от доста време насам режисьорът Джош Буун обяснява, че ще разработи адаптацията на New Mutants като филм на ужасите. Определено не се е шегувал – трейлърът е напълно в хорър стил. В една от главните роли пък ще бъде Мейзи Уилямс от „Игра на тронове“ (дали нейната героиня ще се срещне някога с новата версия на Джейн, изиграна от Софи Търнър?).

Феновете засега са на различни лагери. Мнозина се възхищават на нестандартния избор и се радват, че в комиксовите адаптации се внася свежест и се търси новото. Други пък не са доволни от решението и вярват, че този тип филми не бива да се отличават твърде много от първообразите си и би било по-добре да се направи хубав Х-мен филм, отколкото да се експериментира. Трети пък смятат, че трейлърът, макар и с похвална смелост за опита за жанрово разнообразяване, изглежда не по-долнопробен от този на Inhumans. Изборът на саундтрак се възприема положително от почти всички, но цялата атмосфера е като на евтинджос от дневника на отказаните от Blumhouse идеи, подходящ само за лица под 18 години.

Така или иначе, „Новите мутанти“ идват по кината на 13 април.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |