Glass-Willis-McAvoy

Започват снимките за Glass

Новият проект на М. Найт Шаямалан е продължение на Split и Unbreakable.

М. Найт Шаямалан официално е започнал снимките за продължението на „Неуязвимият“ и „На парчета“, озаглавено „Стъкло“. Въпреки че първите двата филма се различават по много елементи, Glass ще събере сюжетите им и ще изправи главните им герои едни срещу други. Split беше изненадващо голям успех, както откъм приходи, така и откъм отзиви на критиците, което означава, че всички са нетърпеливи продължението да излезе час по-скоро.

Излязъл още през 2000-та година, Unbreakable показа зародиша на супергерой като от комиксите и неговия антипод и архивраг. В този филм Дейвид Дън (Брус Уилис) открива, че е неуязвим и има силата да вижда тайните злодеяния на хората, съответно възможността да ги предотвратява или наказва. За осъзнаването му помага Илайджа Прайс (Самюел Джаксън), който пък е крехък като стъкло и всяко падане може да му коства живота. Оказва се, че именно той е организирал повечето трагедии, сполетели града, за да намери неуязвимия си антипод с възможност да бъде супергерой.

Изображение с име: split03

В Split пък Кевин Уендъл Кръмб (Джеймс Макавой) има рядко разстройство на личността – в тялото му се помещават 23 различни персонажа. 24-тият пък е най-опасният – звяр, който става по-устойчив и физически издържлив. На неговите престъпления успява да устои само непълнолетната Кейси Кук (Ана Тейлър-Джой), и то защото вече има опит с посегателствата над тялото и личността й.

Според описанието на Glass, г-н Стъкло, както наричаха Илайджа в „Неуязвимият“, ще организира няколко сблъсъка между Дън и Звяра. Кейси също ще бъде част от продължението, вероятно за да получи по-окончателен финал на личната си история (дали по-щастлив или по-фатален, предстои да видим). Ново попълнение в състава ще бъде Сара Полсън.

Впрочем, за създаването на продължението се е наложило две конкурентни компании да си партнират – Buena Vista, собственост на Disney, държи правата за „Неуязвимият“ и всички негови персонажи, а Universal е пуснал „На парчета“. Продуцент на филма от тази година пък са били Blumhouse Productions, на които също се полага парче от пая, който се приготвя. В крайна сметка продуцентите са стигнали до компромис – втората ще бъде дистрибутор на „Стъкло“ в САЩ и ще прибира парите оттам, а първата ще отговаря за останалия свят.

Снимките на Glass са започнали още вчера, като Шаямалан пуска новини по туитъра си. Засега изглежда, че всичко върви по план, за да може филмът да излезе на предварително обявената дата 18 януари 2019 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата