7 коментара
american-horror-story-murder-house-1

American Horror Story се завръща към корените си

Осми сезон ще бъде пресичане на историите от първи и трети.

Въпреки че сериалът „Зловеща семейна история“ продължава да е отличен в маркетингово отношение, качеството му през последните години запада и все повече зрители се отказват от него (дори и да остава най-високорейтинговата продукция на телевизията си, и то с голяма разлика). Промоцията за шести сезон беше такава, че да не разкрие абсолютно нищо за него – зрителите разбраха за какво става дума едва след първия епизод. Тийзърите към седми сезон бяха обилни, стилни и надъхващи, знаеше се основната тема, но всичко друго отново беше пазено в тайна. Всяка година American Horror Story имаше различна самостоятелна история, с леки препратки или споделяне на герои само от време на време.

Тази година това ще се промени, защото Раян Мърфи най-накрая ще реализира идеята си да направи пресичане между „Къщата на убийствата“ и „Вещерско сборище“ – историите от първи и трети сезон. Това разкри самият създател и главен сценарист в туитър. „Вещиците ще управляват през септември“, завършва краткото съобщение.

Изображение с име: ahscoven
Нито един от изобразените тук или по-горе актьори не са потвърдили завърщането си. Ако не се събере оригиналният състав от тези истории, то осми сезон ще стане доста постен.

Очакванията досега бяха осми сезон да представлява история на ядрен апокалипсис, развиваща се през 2032 година. За идеята за кросоувър се знаеше отдавна, но по предварителни сметки той трябваше да се случи в девети сезон. Разбира се, новината за пресичането не изключва напълно идеята за сезон с подзаглавие „Радиоактивно“. Възможно е Мърфи да комбинира нещата, като вкара духовете и Антихристът от „Къщата на убийствата“ и вещиците от „Вещерско сборище“ в пост-апокалиптичен сценарий, но това изглежда прекалено лудо, дори за него. Вероятно е тази идея да не е зачеркната, а просто отложена за в бъдеще – все пак повечето фенове я харесаха и биха се радвали да я видят реализирана. Не е изключено и това да е бил фалшив слух, който да отвлече вниманието.

За съжаление, не се знае дали Джесика Ланг ще се завърне в поне една от ролите си. Феновете знаят, че тя беше централен персонаж и в двата сезона, както и във втори и четвърти сезон, като след последния тя напусна екипа. Любопитно е и дали няма да се завърне някой от другите по-известни актьори от онези времена – например Кони Бритън или Закари Куинто. Засега потвърдени за осми сезон са Сара Полсън (новата гранд-дама на сериала), Кати Бейтс (която игра расистка-аристократка в трети сезон), Еван Питърс (с роля и в двата сезона), Джоан Колинс, Били Айчнър, Лесли Гросман, Адина Портър и Били Лорд (последните се присъединиха към по-редовните наскоро, но не са имали никаква роля в първи или трети сезон).

Очакваме осми сезон на American Horror Story през септември, а завършека му – преди Коледа.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата