Да погледнем в бъдещето си

По книжарниците вече можете да откриете „Бъдещето на човечеството“ от Мичио Каку и изд. „Бард“.

Какво чака нас и нашите деца и внуци? Какъв напредък предстои на човека да постигне? Мичио Каку си задава тези въпроси и предлага техните отговори в новата си книга, „Бъдещето на човечеството“. С поредния си труд известният физик Каку продължава своята мисия да популяризира науката сред хората.

Много скоро човечеството ще започне да се разселва извън пределите на Земята. Това не е просто възможност, а необходимост – климатичните промени, изчерпването на ресурсите, евентуалните бъдещи катастрофи, всичко това ще ни принуди да напуснем своята планета.

Един ден ние ще заживеем сред звездите.

Световноизвестният физик и футурист Мичио Каку разказва подробно и увлекателно как хората могат постепенно да изградят устойчива цивилизация в Kосмоса. С присъщото си въодушевление той ни показва, че научната фантастика се превръща в реалност: невероятните постижения в областта на роботиката, нанотехнологиите и биотехнологиите ще ни помогнат да построим градове на Марс; близките звезди може да бъдат достигнати с помощта на миниатюрни космически кораби, които се движат чрез лазерни лъчи. A един ден технологиите навярно ще позволят на човека да се освободи напълно от физическото си тяло.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |