assassinscreedodyssey

Одисеята на асасините

Следващата Assassin’s Creed се казва Odyssey.

Ubisoft потвърдиха, че следващата игра в поредицата Assassin’s Creed ще има подзаглавие Odyssey и ще бъде продължение на доста добре приетата Assassin’s Creed Origins. Вчера от френски сайт изтече снимка на ключодържател с шлем на древногръцки войник, намекващ, че именно там ще бъде следващата локация за асасините. Изборът наистина е подходящ, предвид популярността на периода и близостта му до Древен Египет. Феновете вече са играли с персонажи в какви ли не исторически периоди и места.

След като този теч стана масово достояние, Ubisoft потвърдиха плановете си и дори пуснаха кратко клипче (да не кажем гиф-че) на древногръцки войник, побеждаващ врага си по зрелищен начин. Там се вижда и официалното лого на играта и надпис „Ще се видим на Е3“ (конвентът се провежда между 12 и 14 юни).

https://www.youtube.com/watch?v=N-R86Ls4am0

Заглавието очевидно е препратка към Омировата „Одисея“, един от най-известните древногръцки епоси. Възможно е и историята да не е директно продължение на Origins, поне не и такова, в което Байек е главният герой, но е много вероятно той поне да се появи. Гърците бяха представени като злодеите в предишната игра, така че вероятно и тук ролята им ще си остане на такива.

Поредицата е имала и силни, и слаби игри, но като цяло отзивите са много позитивни за Origins и е нормално следващата игра да се възползва от това. Донякъде е притеснително, че Ubisoft отново се връщат към стратегията за нова игра всяка година, която доведе до по-слабите предложения, но пък премиерна дата всъщност още не е обявена, така че не можем да сме сигурни, че ще видим Odyssey още през 2018, а не догодина. Вероятно ще научим повече от Е3.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата