1 коментар
assassins creed-v

Обявиха нов Assassin’s Creed с викинги

Трейлър за Assassin’s Creed Valhalla

На 29 април обявиха нова игра в дългогодишната поредица Assassin’s Creed. За нова част, този път с викинги, отдавна се носеха слухове, но сега е официално, а подзаглавието е Valhalla. Към новината е пуснат и кървав трейлър, загатващ за много битки между викинги и англичани.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Както може да се очаква, Assassin’s Creed Valhalla ще е екшън-приключенска игра в огромен отворен свят, в който ще трябва да се изпълняват различни мисии. Играчът влиза в ролята на Ейвор, викингски войник, който ще плячкосва англо-саксонски кралства. Можете да си изберете дали Ейвор да е мъж или жена, както и да определяте вида му/й чрез промени в прическа, дрехи, брони, боя и татуировки.

Действието се развива през 873 г., а Ейвор е предводител на викингския си отряд от Норвегия. Викингите разширяват владенията си, което ги вкарва в конфликт са англо-саксонските кралства Уесекс, Нортъмбрия, Източна Англия и Мърсия. Кланът на Ейвор ще се изправи срещу техните войски и лидери, включително Алфред Велики, крал на Уесекс. Именно тогава Ейвор среща Скритите и се присъединява в битката им срещу Ордена на древните. Сред градовете, които ще могат да се посещават, са Уинчестър, Лондон и Йорк. Историята за съвременните времена пък ще се фокусира върху Лейла Хасан, която вече сме виждали в Origins и Odyssey. Ще видим и елементи от историята на Айсу – същества, населявали Земята много преди хората, за които още се знае малко, но отдавна се споменават в поредицата.

Механиката на битките е леко променена, за да позволява боравене с две оръжия, вместо само едно (като едното може да е щит). Ще се запази механиката на „орлово око“, при което играчът разполага с птица, която изследва градовете от високо. В случая обаче тя ще бъде гарван. Героят ще се развива по-малко чрез качване на нива и повече чрез избор на умения и разклонения от дървета. Изборът на поведение и диалогови опции ще влияе върху развитието на играта, ще могат да се сключват политически съюзи и договорки с персонажи от отворения свят. Отново ще имаме и селища (механика, забравена след Black Flag), но те няма да предлагат пасивни бонуси, а играчът ще преценява как да влага наградите от изпълнените мисии в техните развития (например, какъв тип сгради да се строят). За набиране на ресурси ще се организират и плячкосвания. За сметка на това няма да има морски битки, а лодката на Ейвор ще бъде използвана само за транспорт. Най-нестандартният нов фийчър сред страничните куестове е „флайтингът“ – нещо като рап битки във викингска форма – твърди се, че наистина е съществувало такова нещо.

Assassin’s Creed Valhalla ще излезе около Коледа тази година за Windows, Xbox One, PS4 и Google Stadia, като ще бъде и първото заглавие на Ubisoft, което ще бъде пуснато за конзолите от следващо поколение Xbox Series X и PS5.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата