vikings

„Викинги“ ще завърши със своя шести сезон

Подготвя се обаче сериал-разклонение.

Спорно е доколко „Викинги“ изобщо заслужава да бъде отразяван от SciFi.bg, тъй като очевидно не е фантастичен сериал, но пък в сюжета му са вплетени достатъчно свръхестествени елементи, а и самият той е достатъчно добър и интересен, за да има място при нас. Затова ви информираме за наближаващия му край със смесени чувства. От една страна – ще ни липсва, а от друга – време му е.

Двадесетте епизода от шести сезон вече са заснети. Последният от тях ще бъде и финал на епичната сага за Рагнар Лотброк и синовете му (въпреки че спокойно можем да кажем, че сагата е всъщност за Лагерта, която може да е измислен персонаж, но определено открадна светлината на прожекторите). Схемата на излъчване ще се запази – в момента текат последните епизоди от пети сезон, през ноември тази година ще започне шести, който ще бъде разделен на две половини, за да излезе последната партида в края на 2020 г. и началото на 2021.

Изображение с име: Vikings-Season-5-Vikings

Трябва да се признае на „Викинги“, че продължи много по-дълго, отколкото някой някога е очаквал, както и че успя да си изгради голяма и лоялна фенбаза през годините. Нещо повече, седма година поред той продължава да бъде интересен и гледан, въпреки че едва неколцина от оригиналните герои са все още живи. В отсъствието на „Игра на тронове“ несъмнено е най-хитовият сериал от нишата си. Също така, той проправи пътя на телевизията-продуцент History Channel за нови исторически сериали със свободни сценарии като „Залезът на тамплиерите“ и „Проект синя книга“ (който, между другото, започва съвсем скоро – на 9 януари). Въпреки че сюжетът е доста свободен и слабо подкрепен с исторически данни (а те сами по себе си са оскъдни), „Викинги“ има и много стабилен образователен елемент, защото ни показва живота, начинът на мислене и митологията на хората от северните краища на света през Средновековието.

Затова и никой не е готов да се откаже от бранда. Въпреки че създателят му, Майкъл Хърст, е решил да завърши основния сериал, той вече работи по разклонение, което да се развива в същата вселена. Не е известно дали ще има герои от Vikings, които да се пренесат в новия проект (и това със сигурност ще остане тайна още доста време, защото иначе ще имаме спойлер кой оцелява докрая и кой не), но той ще служи като „разширение“ на развиващата се сега история. Съсценарист на Хърст, ако разклонението се реализира, ще бъде Джеб Стюарт („Умирай трудно“, „Беглецът“).

„Викинги“ ще продължи на 10 януари с епизод 05х17 „Най-ужасното нещо“.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата