1 коментар
vikings season3 horiz

Първи поглед към „Викинги: Валхала“

Сериалът-разклонение на Vikings ще ни запознае с приключенията на последното поколение от Викингската епоха.

Сериалът „Викинги“ изцеди максимума от Рагнар Лодброк и неговото семейство, които поставиха началото на Викингската епоха. С добрите си актьори, интригуващото светостроене с внимание към детайлите и исторически свободи за разкрасяване на сюжета, Vikings държа аудиторията в плен в продължение на 6 сезона, и то заслужено. Дори ни даде едно от най-красивите и трогателни погребения на всички времена. Неговото време обаче дойде и той завърши в края на миналата година.

Още от преди това знаехме, че това няма да е последния ни досег с викингския свят на сценариста Майкъл Хърст. Netflix отдавна вече работят по разклонението „Викинги: Валхала“. И вчера то показа първия си тийзър!

Бутон за зареждане на YouTube видео

Vikings: Valhalla се развива около век след края на събитията от сериала-майка с Лейф Ериксон, Фрейдис Ериксдотир, Харолд Хардрада и други исторически или фолклорни фигури. Засега героите му не са свързани с вече познатите ни такива, но това може и да се промени – с малко творческа свобода за сметка на историческата истина. Така например, един от персонажите ще бъде нормандския крал Уилям Завоевателя. Във „Викинги“ братът на Рагнар, Роло, остана в Нормандия и вероятно Уилям ще се окаже негов пра-пра-правнук. За Лейф пък се смята, че е първият викинг, стигнал до Северна Америка, но сериалът вече ни показа как един от синовете на Рагнар, Убе, основава първата колония в днешен Нюфаундленд. Вероятно от тази история също ще излезе връзка с първия сериал.

„Викинги: Валхала“ ще пристигне по някое време през 2022 година.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата