2 коментара
american gods s2

„Американски богове“ подновен за трети сезон

Отново обаче ще има смяна на главния сценарист.

Изображение с име: americangods-techСамо седмица след премиерата на втори сезон Starz решиха да подновят своя нестандартен сериал „Американски богове“ за трети сезон. Въпреки че спадът в рейтингите е доста осезаем, телевизията явно е доволна от данните за аудиторията като цяло (международен интерес, зрители на онлайн платформите, зрителите на записите и повторенията и др.) и затова бързо е поръчала още епизоди.

Учудващо, след всички драми, които сполетяха продукцията през изминалите години, турбуленцията продължава. Джеси Алекзандър, който влезе като главен сценарист за втори сезон (след като Фулър и Грийн напуснаха заради недостатъчния бюджет), беше уволнен още в края на миналата година, след приключване на снимките. Причината е доста смешна предвид предишната смяна – нещата са се развили така, че накрая втори сезон е излязъл по-скъп и от първи. Но от много промени в сценариите и конфликти с екипа, а по-късно и презаснемания, цената се е увеличила. Иначе казано, доказва се максимата, че евтиното излиза скъпо. Може би ако Starz се бяха съгласили да дадат бюджета, поискан от Фулър и Грийн в самото начало, щяха да дадат същите пари, които дадоха и сега, но да получат по-добро качество.

Новият главен сценарист е Чарлс Егли, по прякор Чик. Нийл Геймън е много доволен от избора на телевизията, тъй като през последните няколко седмици двамата с Чик са работили по концепцията на трети сезон и авторът е останал много доволен. Самият Геймън помогна малко, но не взе много активно участие в подготовката на втори сезон, тъй като предпочете да се концентрира върху „Добри поличби“. За догодина обаче може и да е по-свободен.

Иначе епизодите на American Gods продължават да излизат всеки понеделник.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата