„Американски богове“ подновен за трети сезон

Отново обаче ще има смяна на главния сценарист.

Само седмица след премиерата на втори сезон Starz решиха да подновят своя нестандартен сериал „Американски богове“ за трети сезон. Въпреки че спадът в рейтингите е доста осезаем, телевизията явно е доволна от данните за аудиторията като цяло (международен интерес, зрители на онлайн платформите, зрителите на записите и повторенията и др.) и затова бързо е поръчала още епизоди.

Учудващо, след всички драми, които сполетяха продукцията през изминалите години, турбуленцията продължава. Джеси Алекзандър, който влезе като главен сценарист за втори сезон (след като Фулър и Грийн напуснаха заради недостатъчния бюджет), беше уволнен още в края на миналата година, след приключване на снимките. Причината е доста смешна предвид предишната смяна – нещата са се развили така, че накрая втори сезон е излязъл по-скъп и от първи. Но от много промени в сценариите и конфликти с екипа, а по-късно и презаснемания, цената се е увеличила. Иначе казано, доказва се максимата, че евтиното излиза скъпо. Може би ако Starz се бяха съгласили да дадат бюджета, поискан от Фулър и Грийн в самото начало, щяха да дадат същите пари, които дадоха и сега, но да получат по-добро качество.

Новият главен сценарист е Чарлс Егли, по прякор Чик. Нийл Геймън е много доволен от избора на телевизията, тъй като през последните няколко седмици двамата с Чик са работили по концепцията на трети сезон и авторът е останал много доволен. Самият Геймън помогна малко, но не взе много активно участие в подготовката на втори сезон, тъй като предпочете да се концентрира върху „Добри поличби“. За догодина обаче може и да е по-свободен.

Иначе епизодите на American Gods продължават да излизат всеки понеделник.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Много се радвам!!!
Сериалът е супер!!!

Петър Атанасов

Хмммм, покрай новината загледах втори сезон и първите два епизода всъщност са много добри. Не знам дали на мен само ми се струва, но темпото върви много по-добре отколкото си го спомням и историята е по-събрана. Опитват се и да имитират откачените визии на Фулър, не много успешно, но все пак не са сменили стила съвсем. Важното е, че съм зарибен и ще го гледам всяка седмица 🙂