3 коментара
The-Handmaids-Tale

Слугинята започва борбата за промяна

Трейлър за трети сезон на The Handmaid’s Tale.

Втори сезон на „Историята на прислужницата“ беше малко по-забързан от първи, но пък имаше повече недомислици. Въпреки това, остана хит и актрисите му отново бяха номинирани за награди Еми (включително и подценената Ивон Страховски). Затова и светът очаква с нетърпение да види как ще продължи разказът на слугинята по-нататък. Нека видим:

https://www.youtube.com/watch?v=RcTvQx1Wot0

Мотото вече е изменено на „Благословена да е битката“, което загатва, че жените от Гилиад вече се събуждат и няма да позволят да бъдат тиранизирани повече. Разбира се, леля Лидия е жива, но предстои да видим дали атаката я е освестила или я е направила още по-зла и решителна. На Офред пък продължават да й се разминават греховете, което я окуражава да бъде още по-твърда (колкото и да е нереалистично). Най-вдъхновяващите сцени пък са тези, които загатват за съюз между Джун и Серена. Последната, като един от създателите на режима, в никакъв случай не заслужава добър живот, но може да изкупи поне част от вината си, заставайки на правилната страна.

Да видим какво ще направи официално несъществуващата съпротива. Трети сезон на The Handmaid’s Tale започва на 5 юни в САЩ – вероятно на 6 ще излезе и в платформата на HBO GO за България.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата