Влад Талтош, убиецът на свободна практика, доживя пети том

По книжарниците вече можете да намерите пети том от поредицата „Влад Талтош – Убиец на свободна практика“ от Стивън Бруст и изд. „Бард“.

Истинските фентъзи фенове вероятно са запознати с книгите на Стивън Бруст от поредицата „Влад Талтош – Убиец на свободна практика“. „Бард“ ги издават от 2004 насам, макар че не следват оригиналния замисъл – по една малка книжка на няколко години, а ги събират по три в един том. Най-новите новели на американския писател от унгарски произход са „Тиаса“ (2011), „Ястреб“ (2014) и „Балиста“ (2017). Те най-накрая излизоха заедно в пети том на български език миналата седмица.

Тиаса

„Тиаса“ на Стивън Бруст разказва една история, обхващаща повече от десет години от забележителния живот на Влад Талтош, и за радост на старите му почитатели го събира с Хааврен от романа „Гвардията на Феникс“ и неговите продължения. Хааврен може да е най-добрият приятел на Влад – или най-ужасният му враг.

Ястреб

От години Влад бяга от единия до другия край на Империята и се крие от убийците на Джерег, които го преследват. Сега най-после се е върнал в имперската столица, където са семейството и приятелите му. И този път смята да остане. Каквото и да става. И на каквато и да е цена.

Валиста

Пълен с битки, опасности и приключенски дух, „Валиста“ на Стивън Бруст е пиршество за дългогодишните фенове на тази популярна фентъзи поредица, гмурване дълбоко в загадките на Драгара и всичко в нея.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
Няма коментари

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |