Мюзикълът „Котки“ става на странен филм

Трейлър за Cats, в който героините са антропоморфни котараци!

Хитовият мюзикъл „Котки“ на Андрю Лойд Уебър ще бъде адаптиран за филм. И то какъв! Използвана е технологията motion capture, за да се монтират актьорите върху наистина коткоподобни компютърно-генерирани същества. За ролите са наети известни лица като Тейлър Суифт, Джеймс Кордън, Джейсън Деруло, Айдрис Елба, Иън Маккелън, Дженифър Хъдсън, Джуди Денч и Ребел Уилсън. Вече не е нужно да си представяте как биха изглеждали тези актьори като котки с лица – първият трейлър е тук!

Трейлърът не се фокусира върху сюжета на филма, но е ясно, че той ще бъдe сравнително близо до оригиналния. Акцентът е върху визията на героите и ефектите. В интерес на истината, в мюзикъла актьорите също са направени да приличат на котки, но само с костюми и протези. Тук всичко става една стъпка по-странно и това вероятно няма да се хареса на пуританите (но пък ще бъде интересно да се види дали е сполучливо като за цял филм).

Режисьор е Том Хупър („Клетниците“), а сценарият е негов и на Лий Хол (Rocketman).

Премиерата на Cats е на 20 декември.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
3 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петя Ивайлова

В манга или традиционна анимация са на място, но в игрален филм са нещо като Х-мени, но без суперсилите…

рин

Изобщо не са странни 🙂 От години имам такива образи на „коткоподобни“ типажи и по принцип са ми любимите, най обичам да рисувам такива. Когато смешиш човек с животно вариациите идват доста-доста в повече. Само трябва едно въображение. Проблема с мюзикалите и историите и репрезентацията като цяло си го има… Не винете котките :П

Петя Ивайлова

Честно казано, не разбирам негативната реакция – мюзикълът поначало си е такъв. Да, антропоморфните котки са ужасно странни, но те са точно толкова странни и на сцената.
Спойлер: Няма сюжет – „котките“ пеят и танцуват, старейшината трябва да избере една от тях, която да заживее нов живот (в Рая, за неразбралите) и накрая той избира една стара котка, която е много щастлива и пее Memory (чували сте тази песен). И това е.