true blood s7

True Blood става на мюзикъл

Сериалът ще се адаптира за Бродуей.

true_blood_season_5_poster77„Истинска кръв“ се възползва много добре от вампирската мания в началото на века и стана голям хит. Сериалът е създаден от Алан Бол („Американски прелести“), по романите на Шарлейн Харис. С одобрението на критици и зрители (поне до последните 2-3 сезона, когато качеството падна) True Blood вдигна голям шум около себе си и си спечели доста фенове. Затова е и нормално творците зад него да търсят нови възможности за съществуването му след края на телевизионната адаптация. Това, на което Алан Бол се е спрял, е мюзикъл за Бродуей.

По мюзикъла ще работи и композитора Нейтън Бар, който отговаряше за музикалното оформление на сериала, а Бол помага за сюжета. Засега се знае само, че историята ще се развива в Бон Темпс, Луизиана, а според малцината запознати музиката и концепцията имат потенциал. Разбира се, няма как историите на 7 сезона да се набутат в една пиеса, така че материалът ще е силно орязан. Сексът и кървищата от сериала също ще бъдат доста омекотени – това не се казва официално, но е ясно, че няма как кадрите за 18+ да се пренесат успешно на театрална сцена.

Дали феновете на сериала още го помнят и биха проявили интерес към мюзикъла, предстои да се види, но е сигурно, че нюйоркчани скоро ще имат възможност сами да решат дали нова, музикална версия на Суки Стакхаус и нейните вампирски приключения си струва да се гледат на сцена. Кой знае, ако пиесата стане голям хит, може да я видим и в България някой ден – у нас се играят и други пиеси на Алан Бол, като например „Пет жени в еднакви рокли“.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата