game-of-thrones-season-7-promo-photo

Развития около Game of Thrones

Едно разклонение умира, друго се ражда, а сценаристите Бениоф и Уайс са наказани.

От над година вече чакаме да видим реализация на някоя от четирите идеи за предистории на „Игра на тронове“. За една от тях дори беше заснет пилотен епизод с Наоми Уотс, Джон Сим и много други талантливи актьори. Вчера обаче HBO ни хвърли в шок, като обяви, че това разклонение ще си остане само на фаза пилотен епизод, който никога няма да види бял свят. „Дългата нощ“ трябваше да разказва за събития, случили се хиляди години преди тези в Game of Thrones, да изследва истинския произход на Белите бродници и мистериите на Изтока. Уви, това няма да стане. Не е известно защо телевизията се е отказала от проекта, в който вече е инвестирала много време и пари, но слухове говорят за проблеми при снимките и пост-продукцията. В крайна сметка, The Long Night няма да види бял ден.

Имаме обаче и позитивна новина – друго разклонение е одобрено, и то не само за пилотен епизод, ами направо за сериал, без още дори да са подбрани актьори за него. То ще се казва House of the Dragon и ще разказва за началото на династията Таргариен. Събитията ще се развиват около 300 години преди тези в „Игра на тронове“ и главни герои ще бъдат прародители на Денерис – Егон Първи и неговите сестри-съпруги Висения и Ренис. Тримата превземат Вестерос със своите огнедишащи дракони и изковават Железния трон от мечовете на победените Вестероски лордове. Мигел Сапочник, режисьорът на епизоди като „Хардхом“ и „Битката на копелетата“, ще режисира пилотната серия, както и други. Той е също така главен сценарист, редом с Раян Кондал („Колония“), който е разработил концепцията заедно с Джордж Р. Р. Мартин по наскоро излязлата му книга „Огън и кръв“. Поръчани са направо десет епизода и работата по тях вече тече. За съжаление на читателите, в проекта ще участва активно Джордж Р. Р. Мартин, което значи, че той ще има още един повод да се разсейва, вместо да си пише книгите…

Изображение с име: benioffweisslargeМеждувременно, излезе и трета новина, която намеква за наличието на някаква вселенска справедливост. Сценаристите Дейвид Бениоф и Дан Уайс няма да правят трилогия във вселената на „Междузвездни войни“. Оказва се, че феновете продължават да ги мразят интензивно и Дисни най-накрая са се вслушали в потенциалните си зрители. Официално, самите сценаристи са се отказали, защото „графикът им е твърде пълен“. Това наистина е вярно – двамата подписаха сделка за девет-цифрена сума да доставят съдържание на Netflix и вероятно ще се фокусират върху нея. Дори и Дисни да не са инициаторите на раздялата, за тях тя е добре дошла – те бяха наели сценаристите преди да излезе обилно оплювания осми сезон на „Игра на тронове“.

ОБНОВЛЕНИЕ: Вече имаме официална причина за раздалята – творчески разногласия. На Бениоф и Уайс им е било обещано да имат доста свобода в създаването на концепцията и писането на филма, но продуцентите постоянно са отхвърляли идеите им. Не е редно да виним за случая само тях – Дисни наистина смениха много режисьори и сценаристи покрай новата им култова сага.

Така, само за 2-3 дни, светът около Game of Thrones се оказа изпълнен с новини. Макар и все още нищо да не е 100% сигурно, очакваме интересни развития и в бъдеще.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата