evil cbs t

Три скромни сериала с поръчани втори сезони

Pennyworth, Creepshow и Evil оцеляват след дебютите си тази година.

Изображение с име: pennyworthДобри новини за феновете на малко известните сериали, които едва ли някога ще минат по нашите телевизии.

Започваме с най-изненадващата част – сериалът „Пениуърт“, посветен на приключенията на иконома на Батман в неговата младост. Бруно Хелър взе че се справи добре с първи сезон, вероятно благодарение и на опита си с „Готъм“. Pennyworth стана хит за родната си телевизия Epix, като стана най-високорейтинговият сериал в нейната история, над двойно повече от всичко друго, продуцирано от нея досега (не че има огромна база за сравнение). При това положение поръчката за втори сезон е повече от очаквана, като е възможно и бюджетът да бъде увеличен. Освен Алфред, в сериала герой е и Томас Уейн, бъдещият баща на Брус Уейн. Очакваме следващите серии някъде през 2020 г.

Следващият сериал с късмет е Creepshow, чийто първи сезон още даже не е завършил. В тази антология всеки едночасов епизод съдържа по две страшни истории, по подобие на оригиналния едноименен филм на Стивън Кинг и Джордж Ромеро от 1982 г. Продуцент е сайтът Shudder (собственост на медийния конгломерат АМС), като това е техният първи собствен сериал. Според изявлението покрай подновяването, Creepshow е отговорил на всички очаквания, че и отгоре – над половината абонати на Shudder са гледали поне един епизод на „Шоу на ужаса“. Главният сценарист Грег Никотеро пък много се радва на поръчката за още епизоди, тъй като е голям фен на оригинала и за него работата по тази продукция е удоволствие.

Последният печеливш за тази вечер е свръхестествената драма Evil. Сериалът на телевизия CBS следва психоложка и бивш журналист – бъдещ свещеник, които разследват различни случаи на потенциални демонични обсебвания. Критиците харесват продукцията, защото сценариите не се страхуват да задават и по-дълбоки въпроси, свързани с епизодичните сюжети. Засега са излъчени само шест епизода, като сериалът се отличава със сравнително бавно намаляване на рейтингите. Стандартното разпределение е пик за първи епизод и рязък спад за следващите. Тук пилотът е гледан от 4,6 милиона души, а четвърти епизод от 3,7, като обаче рейтингът в ключовата демографска група (18-30 годишни) е дори по-висок отколкото в началото. Решението за подновяване сега ще даде допълнителен тласък на гледаемостта, тъй като хората ще са спокойни, че ако тринадесетият епизод завърши с отворен край, сюжетът му ще бъде продължен догодина.

Ако някой гледа тези сериали или планира да започне – честито!

 

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата