2 коментара
evil cbs t

Cursed – спрян, Good Witch – завършва, Evil – продължава

„Прокълната“ няма да има нов сезон, „Добрата вещица“ завършва със седми сезон, а „Зло“ ще има и трети сезон.

Изображение с име: cursedТри новини в едно, като и трите са очаквани.

Cursed е сериал на Netflix, който тръгна миналата година. Той преразказва легендата за крал Артур, но от гледната точка на Нимуе, господарката на езерото. Показва ни се нейната предистория на владееща магията тийнейджърка. Сериалът има добри ефекти и актьори, но вероятно тийн-визията не се е понравила на твърде много хора. „Прокълната“ излезе още юли месец, завърши сравнително отворено и цяла година нямаше новина за това дали ще му се правят нови епизоди. В телевизионния свят липсата на новина е лоша новина и сега това е официално – ясно е, че няма да има повече сезони, договорите на актьорите са прекратени и те са свободни да си търсят работа другаде. Не е цитирана официална причина, но със смесените отзиви (сериалът не е лош, но и не впечатлява особено, а същевременно не е никак евтин за продукция) и краткото време в топ 10 на Netflix, явно интересът просто не е бил достатъчно голям.

По-добра е съдбата на ветерана The Good Witch по Hallmark. Сериалът е продължение на едноименния филм, в който жена с магически способности се мести да живее в малък град. Той изкара цели седем сезона, като сегашният седми ще е последен. Надяваме се финалът му, който ще се излъчи на 25 юли и е озаглавен „Сватбата“, да бъде достоен завършек на сериала, а не клифхенгър. Имаме основания да очакваме точно това, като явно краят е подготвян отдавна, а телевизията вече обсъжда бъдещи проекти с актьорите и екипа зад кадър. Ако наистина финалът е достоен, то феновете на този дългогодишен сериал с общо 72 епизода ще могат да са доволни и благодарни.

Най-оптимистично изглежда бъдещето на Evil. Той още е едва във втория си сезон, но след премиерата на само няколко от епизодите му, Paramount+ вече е поръчала трети. Оказва се, че свръхестествената процедурна драма е един от най-привличащите нови абонати за платформата сериали. Напомняме, че това е мястото, където се пускат всички нови „Стар Трек“ сериали, както и новата версия на „Зоната на здрача“. За нов сериал е огромно постижение не само да се представи добре, но и да привлича нови абонати. Преди две години първи сезон стана един от най-добре оценените нови сериали в ефира. Въпреки че по телевизията (CBS) не се е представял много впечатляващо, в платформата публиката му е по-голяма и расте, според обявеното от продуцентите. Стискаме палци сериалът да се радва дълго на крепко здраве и хубави сюжети.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата