resident evil 3 jill

И Resident Evil 3 ще бъде римейкната!

Даже вече има трейлър! Играта ще излезе пакетирана с друго очаквано заглавие – ребрандирания Project Resistance.

Capcom започна с римейковете още през 2002 година, когато пусна отново Resident Evil (първоначално излязла през 1996). Тя обаче се представи зле на пазара и отказа компанията да пуска римейкове за дълго време напред. И логично – 6 години са твърде малко време за връщане към стари заглавия. Римейкът на Resident Evil 2 от тази година обаче беше очакван с голямо нетърпение от феновете и пожъна успех. Минаха 21 години от излизането на оригиналната игра и имаше нужда графиката, сюжетът и героите да бъдат осъвременени.

Тази седмица беше обявена логичната следваща стъпка – римейк и на третата игра от поредицата. Оказва се, че по него се работи отдавна и дори вече има трейлър.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Capcom са запазили по-екшън ориентирания подход на старата игра, като на героите е даден нов вид. Джил е по-реалистична (включително откъм облекло), а Карлос е станал по-грубоват (макар че прическата му говори друго, но все пак дизайнерите са японци). Голямото зло и почти неубиваемо чудовище Немезис пък ще има нови механики за преследване на протагониста – както спрямо оригинала, така и спрямо Тиранта от RE2.

RE3 излиза в пакет с мини-играта Resident Evil: Resistance. Тя е асиметричен мултиплейър, който звучи доста интересно – четирима играчи ще контролират свои герои, борещи се да оцелеят сред ужасите на Ракуун сити, а петият управлява зомбитата. Тя беше обявена като Project Resistance преди няколко месеца, но явно няма да излиза самостоятелно, а ще направи пакета още по-изкусителен. Това също ще бъде един вид спазване на традицията, тъй като старата RE3 излезе в комплект с мини-играта Mercenaries.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Очакваме с нетърпение Resident Evil 3 и Resident Evil: Resistance да излязат на 3 април 2020 за PlayStation 4, Xbox One и Steam/PC.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата