Сенуа се завръща!

Трейлър за играта Senua’s Saga: Hellblade II.

През 2017 година излезе играта Hellblade: Senua’s Sacrifice – иновативна, впечатляваща, задълбочена и социално-отговорна, тя пожъна доста голям успех. Главната героиня в нея, Сенуа, е с психически проблеми, но това не я спира да се бори да върне любимия си от мъртвите. Пътуването й я отвежда през Хелхайм, където се среща с редица персонажи и същества от викингската митология. Играта беше похвалена както заради добрата употреба на високи технологии, с които е реализирана, така и заради адекватното представяне на прихическото заболяване. Ninja Theory са работили отблизо с психолози и психиатри, за да постигнат реализъм в този аспект, а част от приходите на играта дори са дарени на организация, която помага на психично болни. Senua’s Sacrifice излезе първо на PS4, а след това на PC, XboxOne и Nintento Switch. Всички очакваха играта да си остане самотен диамант, но сега, на Game Awards 2019 беше пуснат трейлър за нейно продължение.

Ninja Theory вече не са независимо студио, тъй като се продадоха на Microsoft миналата година. Сега гигантът капитализира най-ценното на придобивката си с новата игра. Тя ще бъде ексклузивна за Xbox Series X, с което ще помогне на конзолата да стане по-атрактивна в следващия цикъл и предстоящата борба с PS5. Технологията за използване на реални актьори в играта ще бъде използвана и тук, като ще бъде доразвита спрямо първата част. Мелина Юргенс се завръща в главната роля на Сенуа. Първият трейлър е отлична проява на маркетинг, стискаме палци и девелопърите да бъдат активни в споделянето на прогреса си в социалните мрежи, както първия път. Още повече, че идва изненадващо, тъй като досега новини, намекващи за потенциално продължение, не е имало.

Не е обявена премиерна дата, очакваме да имаме готов продукт чак през 2021 г.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
6 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Петър Атанасов

Сигурен ли си, че ти се ядат такива точно 😀

R-E

Добър трейлър, а тези сушените колбаси от 0:45 къде се продават =)

eng

Не съм чувал за играта.По важното е че ще има нов BioShock

Петър Атанасов

Благодарим за безплатната консултация, текстът е редактиран 🙂

DrozDimiR

Само ако може някой да ми обясни, какво ще рече умствени проблеми. До сега сам чувал за психични проблеми, както и за умствена изостаналост и умствени дефицити. Гледам и някакви „умствено болни“ се появили. Нека редакторите освен на превода, наблягат и на редакцията. Или поне да се консултират с някой от онези психолози и психиатри, ама български, запознати със специфичната терминология на българския език.