1 коментар
hellblade senua

Пътуване през кошмар

Във вторник излиза играта Hellblade: Senua’s Sacrifice.

Екшън-приключенията са познат и до болка експлоатиран жанр в компютърните игри, но от време на време разработчиците измислят начини да направят своите предложения малко по-иновативни и нестандартни. Тези две качества обещават трейлърите за Hellblade: Senua’s Sacrifice, която излиза във вторник за PC и Play Station 4.

Бутон за зареждане на YouTube видео

Девелопърите от Ninja Theory описват новото си предложение като „независимо продуцирана ААА игра“. Те са си поставили за цел да създадат продукт, достоен да се мери с най-хитовите заглавия, въпреки скромния си състав. Те са решили Hellblade да струва наполовина толкова, колкото големите игри, но пък и да бъде с два пъти по-кратко време за изиграване.

„Саможертвата на Сенуа“ изгледа доста интересна. В нея са преплетени келтска и норвежка митология. Главната героиня се отправя на пътуване с много високи лични залози през адски свят, създаден от преплитането на реалността и кошмарите й. В трейлъра по-горе вече видяхте колко омешани са двете в нейната глава, а по-долу ще видите и как се отразява това на геймплея. Гласовете в главата й й помагат в битките, но и удрят по самочувствието й. Не изгледа лесно да се бориш за любимия си в такова състояние…

Бутон за зареждане на YouTube видео

Ninja Theory са сравнително малко студио, но имат известни опит и успехи зад гърба си. Първата им игра е пусната през 2003 г. за Xbox, Kung Fu Chaos. През 2007 те издават най-известната си игра, Heavenly Sword, в която системата за битки е в „свободен стил“. За това си постижение те получават 5 награди Develop Industry Excellence.

Hellblade: Senua’s Sacrifice е проект, който обединява целият им натрупан опит досега и го пренася на следващо ниво. Стискаме палци продуктът да е добър и успешен, а нестандартната атмосфера да бъде оценена от геймърите.

 

Бутон за зареждане на YouTube видео

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата