candyman-2020

Кажете името му…

Трейлър за римейка на „Кендимен“

Гледали ли сте филма на ужасите „Кендимен“ от 1992 г. (по разказа „Забраненият“ на Клайв Баркър, публикуван в „Кървави книги – том 5“)? Макар оценката му в IMDB да не е много висока, той се води култова класика. Е, време е да му се направи осъвременен римейк. Продуцент е небезизвестният Джордан Пийл, което донякъде обяснява и актьорския състав. В стария филм млада студентка, проучваща градските легенди, се натъкна на една истинска такава – че ако произнесеш името на Кендимен пред огледалото 5 пъти, той ще дойде и ще те убие. Актрисата от стария филм (Вирджиния Медсън) ще участва и тук, макар и в нова роля – римейкът няма да е продължение и няма да е свързан със старата адаптация. Ще се завърне и Тони Тод (той влезе в кожата на свръхестествения злодей), но за мястото му в новия филм не се знае нищо – той вече не е първа младост и едва ли ще играе Кендимен, макар че нищо не е изключено.

Бутон за зареждане на YouTube видео

В новия филм главните роли се изпълняват от Яхия Абдул-Матийн Втори („Пазители“), Тейона Парис („Скъпи бели хора“) и Нейтън Стюарт-Джарет („Особняци“). Точно как ще се развие сюжета, не става съвсем ясно, макар че видимо мястото на събитията е същото (Кабрини Грийн, Чикаго). Главният герой и приятелката му се местят в новия квартал, който доскоро е бил свърталище на мафиоти, за да разпространят историята на Кендимен. Оказва се обаче, че митът е истински, хората започват да умират, а главният герой се чуди дали е луд или Кендимен наистина убива повикалите го.

Премиерата в САЩ е на 12 юни, дано да дойде и тук, въпреки че филмите на Пийл засега не стигат до широко разпространение в България. Тук студиото обаче е Universal, така че шансовете да гледаме Candyman нормално са по-големи.

Публикацията не е актуализирана от повече от една година, съдържанието може вече да не е актуално към днешна дата