Най-накрая – „Трите тела“ излиза на български!

Романът с награда „Хюго“ от 2015 г., „Трите тела“ на Лиу Цъсин вече е по книжарниците, благодарение на изд. „Колибри“.

„Колибри“ вече доста рядко издават фантастика, но продължават да държат висококачествена селекция. Крайно време беше да видим на български романът „Трите тела“, първа част от трилогията „Земното минало“ на Лиу Цъсин. Китайският автор, носител на най-много награди „Галактика“ в родината си, стана и първият азиатски писател, награден с „Хюго“ през 2015 г. Това е изключителна чест, която тогава привлече много погледи към него. На нас едва сега ни се дава възможност да прочетем книгата, за която се вдигна толкова шум тогава.

В началото на XXI век поредица от необясними физични явления карат много учени да се усъмнят в самите основи на науката, а някои от тях – да отнемат живота си. В опит да разнищят мистерията разработчикът на наноматериали Уан Мяо и циничният, но ефикасен полицай Да Шъ попадат на странна компютърна игра на име „Трите тела“, която показва живота на непозната планета в звездна система с непредсказуеми природни закони. Всичко това е свързано с дейността на тайна радиоастрономическа станция през мрачните години на Културната революция, когато низвергнатата астрофизичка Йе Уън-дзие попада в центъра на събитие, което ще изправи човечеството пред най-голямото изпитание в историята му.

Стискаме палци „Колибри“ да издадат цялата трилогия, но за целта ще трябва да видим и какъв ще бъде интересът към първата част.

Статията е на повече от половин година, информацията в нея вече може да не е актуална.
2 коментара

Вашият коментар

Поддържани BB тагове: [spoiler], [img], [b], [u], [i] и [url]

Вход | Регистрация   |  

Валентин Д. Иванов

Научна фантастика с оригинални идеи и със социална значимост. Стилово не ме впечатли, но това тук е вторично. Освен другото, намирам я за увлекателна заради политиката, заради мястото на действието, заради епохата. Горещо я препоръчвам!

Камен

Тази книга съм я чел на английски, НЕВЕРОЯТНА Е!